GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

REPLICA - Philippe Decrauzat

Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

La Blueproject Foundation presenta l’exposició individual “Replica” de l’artista Philippe Decrauzat (Suïssa, 1974) que es mostrarà a la Sala Project del 20 de juny del 2019 al 13 d’octubre del 2019.
“Replica” presenta obres inèdites en pintura i film de 16mm. En les pintures, a través dels seus reconeguts patrons de línies, i en la pellícula, partint del marbre del pavelló Mies van der Rohe, l’abstracció es revela en efectes perceptius.
“Wavelength (rewind / forward)” (2019) són dues pintures similars de bastidor irregular, amb quatre ondulacions, una davant l’altra. La mateixa corba en negre es repeteix al llarg de la tela. En dibuixar un senyal interromput, l’espai inverteix les direccions i reenquadra el patró. Una imatge d’una doble cortina, oberta i congelada en el seu moviment, la funció de la qual és alentir-nos.
“Replica” (2019) és una pellícula de 16 mm en color projectada en bucle sobre una pantalla amb miralls en angle de 60 graus a cada costat. La pantalla es plega de manera que la imatge de cada costat es projecta en la direcció oposada. La pellícula està realitzada a partir de reproduccions fotogràfiques dels diferents marbres utilitzats per a la reconstrucció del pavelló Mies van der Rohe (1986), aquí a Barcelona. Filmada en 16 mm, la pellícula se centra en els motius produïts pel material: venes i taques. Les imatges estan animades per repeticions, successions i superposicions.
“Marble Veins” (2019) és una impressió que es va utilitzar per fer la pellícula Replica. Aquí es mostra amb un passepartout que emmarca la imatge. Un marc en un marc en un marc.

REPLICA – Philippe Decrauzat