Artist Talk + Opening: Eclipse, d'Adélaïde Feriot

19:3021:30 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Situat entre les arts visuals, la moda, el disseny i el teatre, el treball d’Adélaïde Feriot es centra en el concepte de temporalitat a partir de la reflexió entorn la relació del cos i l’espai, i les esferes personals, socials i públiques que aquesta relació pot generar. Els seus tableaux vivants (quadres vivents) que realitza des del 2010 són imatge reals que apareixen en un moment determinat per després desaparèixer. Suspeses en un temps propi i allunyades del temps de l’espectador, aquestes “pintures” adopten vida gràcies als seus coreògrafs que actuen segons un guió i un protocol que permetrà la seva transferència a un altre lloc i moment. Més enllà dels personatges, els enigmàtics objectes que doten de textura aquestes imatges – cera, ceràmica, miralls o teles – son posteriorment arxivats a l’espera de la seva reaparició.

 

El proper 16 de novembre, en el marc del festival Loop Barcelona, Feriot oferirà a Homesession una xerrada i presentarà el vídeo Eclipse, que va ser projectat per primera vegada el 2015 a Paris. També exposarà noves obres que l’artista ha realitzat durant la seva residència a Barcelona gràcies al programa d’intercanvi entre Homesession i l’espai de residències art3, de Valence (França).  A l’obra Eclipse, tres personatges interactuen entre ells i amb els objectes que l’artista ha situat en aquest tableaux, a partir d’una silenciosa, inquietant i lenta coreografia.

Adélaïde Feriot (Libourne, 1985) és diplomada en Arts Aplicades (Disseny Textil i Moda) per la ENSAAMA de París i en Belles Arts per la ENSBA de Lyon. El seu treball s’ha pogut veure en espais i institucions de països com França (Biennale d’art contemporain de Lyon, Centre Pompidou, FRAC Lorraine i FRAC Bretagne), Xina (CAFA Art Museum – Pekin), Alemanya, (Galerie J2System, Berlín), Itàlia (Artissima, Turín) i  Espanya (ARCO, Tabacalera- Madrid), entre d’altres.

Amb la col·laboració de: 

Loop Barcelona i Art3

Artist Talk + Opening: Eclipse, d’Adélaïde Feriot