GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

BAR module: Ad Minoliti (AR), Irene Aristizábal (CO-ES-UK), Francesc Ruiz (ES) & Antonio Gagliano (AR-ES)

Aquest module vol explorar diferents pràctiques que deambulen entre teories queer i decoloniales, feminismes, pedagogia, dibuix, pintura i disseminació pertorbadora del coneixement per a generar projectes que, involucrant a diferents aliats en el seu desenvolupament, afecten diferents nivells els processos de canvi polític i social .

“Possible geomètrica no binària i pintura expandida feminista” workshop d’Ad Minoliti
Com pintora multidisciplinària argentina, la proposta de Minoliti és una combinació de pintura, vídeo, anime i disseny. Les instal·lacions i el rendiment exploren alternatives als discursos tradicionals, involucrant una diversitat de temes com la teoria de Queer, els cyborgs, el feminisme, l’abstracció, la ciència ficció, l’arquitectura o la decoració, la infància i els drets dels animals . Per Ad Minoliti, la geometria és la millor eina per experimentar amb una utopia no humana, on les teories de gènere es poden aplicar al llenguatge pictòric i trobar altres formes d’investigar el món visual.
Presentació audiovisual amb breus qüestionaris a partir del treball propi i basats en el Mètode Diana Aisenberg.

Ad Minoliti crea obra pictòrica d’una possible combinació entre geometria i teories queer. En el seu cos de treball, la geometria és la millor eina per a representar i imaginar una heterotopia trans-humana, dins de la qual les teories de gènere poden ser aplicades al llenguatge pictòric i trobar noves formes d’experimentar el món visual.
Viu i treballa a Buenos Aires. Les seves exposicions inclouen: Triennal d’Aichi (Japó), FRAC Nantes (França), Biennal de Mercosur (Brasil), Front Triennal de Cleveland, Museu de Brooklyn i Independent (NY), Galeries Peres Project (Berlin), Crèvecoeur (París) i Agustina Ferreyra (Mèxic DF); i residències a Mèxic, San Francisco i Londres, entre d’altres. Va ser guardonada amb diversos Premi Adquisició com Arcs Daurats de Llatinoamèrica, Biennal Museu de Badia Blanca, Saló Nacional Banc Central, Fundació Federico Klemm, Premi Igualtat Cultural i UADE.

Irene Aristizábal és Cap de Pràctica Pública i Curatorial de BALTIC Centre d’Art Contemporani, Gateshead. Va treballar com Cap d’Exposicions a Nottingham Contemporary des de 2013 fins a febrer de 2019, on va curar exposicions i es va encarregar de projectes de Pia Camil, Steffani Jemison, Otobong Nkanga, Simon Starling, Michael Beutler, Pauline Boudry / Renate Lorenz, Sun Ra, Granota Hamadeh , Danai Anesiadou, Danh Võ, Carol Rama i Fàstic. Les exposicions col·lectives més recents inclouen Still I Rise: Feminisms, Gender Resistance (2018-19, co-curada amb Rosie Cooper i Cédric Fauq) i States of America: Photography from the Civil Rights Movement to the Reagan Era (2017 – Co-curada amb Abi Spinks).

Irene serà co-curadora del British Art Show 9, al costat de Hammad Nasar, que s’inaugurarà a Manchester el 2020 i viatjarà a Wolverhampton, Aberdeen i Plymouth. Va ser curadora al FRAC Nord Pas de Calais, Dunkerque a 2010-11, i va rebre la Beca Curatorial H + F (2010). Abans d’això, co-dirigir l’espai sense ànim de lucre Bétonsalon a París (2005-06). També ha comissariat exposicions a la Fundació Miró, Barcelona; Form Content, Londres i el Museu de Ciències de la Salut, Bogotà.

SOL·LICITUDS:

S’hauran d’enviar a hello@barproject.net i a coordination@barproject.net en un sol mail i en un sol arxiu PDF (màx 2 MB) incloent:
currículum vitae
biografia curta
carta de motivació (fins a 500 paraules)
Es requereix bon coneixement d’anglès

DATES LÍMIT D’INSCRIPCIÓ:
28 de Gener-1 de febrer: 18 de gener, 2pm (GMT + 1)
18 – 22 d’març: 8 de març, 2pm (GMT + 1)

PREUS:
Preu d’un BAR module: 300 €
Preu de dos BAR module: 500 €

BAR module: Ad Minoliti (AR), Irene Aristizábal (CO-ES-UK), Francesc Ruiz (ES) & Antonio Gagliano (AR-ES)