La Ribot

18:0021:00 h
Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: 5€
Arts en Viu

La constel·lació dedicada a La Ribot del 24 al 30 d’abril pel Mercat de les Flors, en col·laboració amb el MACBA, està configurada per treballs escènics i videoinstal·lacions que engloben 25 anys de creació artística i ofereix una oportunitat excepcional per conèixer i gaudir d’aquesta artista presentant les seves peces en viu, moltes de les quals es veuran per primera vegada a Barcelona.

El MACBA presentarà la performance Pièce distinguée n°45 (2016), que aporta una nova faceta al «projecte distingit», i la pel·lícula FILM NOIR (2014-2017), dedicada als extres de les grans produccions cinematogràfiques.

DIVENDRES 26 D’ABRIL
► 18 h. Pièce distinguée n°45 (2016). Performance
Pièce distinguée n°45 és l’única «peça distingida» que no pertany a cap sèrie/espectacle. En aquesta ocasió, compta amb la participació de l’actor Juan Loriente, amb qui La Ribot ha col·laborat des de 1993. Es tracta d’una acció única, com una mort anunciada, on l’acte d’estimar, la pulsió de mort i el gest de pintar es fonen en una paradoxa: la que confronta la contemplació i la violència.
Lloc: Sales del museu, planta 0
Preu: 5 €

► 19.30 h. Conversa
La RibotÀngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, i Pablo Martínez, cap de Programes del MACBA, reflexionaran sobre la relació que estableix l’artista amb la societat, els seus marges i les figures emblemàtiques que constitueixen la seva pràctica artística.
Lloc: Atri
Preu: Gratuït

DEL 26 D’ABRIL AL 6 DE MAIG
► En horari de museu. Programa especial.
Projecció de FILM NOIR (2014-2017) de La Ribot

FILM NOIR és una obra fílmica en la qual la càmera dissecciona imatges de grans produccions de Hollywood. La seva peculiaritat consisteix en la superposició de bandes negres sobre els protagonistes per tal de dirigir la mirada de l’espectador cap als marges i, gràcies a aquest dispositiu, descobrir el que sempre hi ha estat, però que no es veu mai: els extres. Servint-se de la veu en off, la música i el muntatge, La Ribot desenvolupa una reflexió subjectiva gràcies a la qual els extres s’apropien de la pel·lícula.
Lloc: Torre, planta 1
Preu: Gratuït amb l’entrada del museu

La Ribot