GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Idiorítmies - Programa de performances, música, poesia, laboratori i text

14:0015:00 h
Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Performance

Idiorítmies és un programa anual centrat en les pràctiques performatives i impulsat pel desig poètic de construir, des de la institució i a través de l’acció, una comunitat imperfecta, efímera i inestable; de teoritzar en col·lectiu i de reflexionar sobre el potencial del cos en una esfera pública dominada per la paraula. Com en les edicions anteriors, el programa examina el paper de la institució en la constitució d’aquesta comunitat i s’acosta als múltiples rols que pot adoptar l’espectador.

Els artistes convidats proposen estratègies que replantegen la idea de col·laboració qüestionant els termes i contractes des d’on es generen, per no imposar formes d’hospitalitat, de comportament o d’actuació i respectar la discreció dels subjectes i la seva presa de decisió a l’hora de definir-se. Es podria resumir en la pregunta següent: com podem establir formes de col·laboració que es mantinguin en relació crítica amb les estructures institucionals que les sustenten? Deixar de banda la simple idea de moure’s (junts) i pensar de nou en el motiu que ens mou, on l’esfera social i la col·lectiva no funcionin simplement com un exercici mental, sinó com una cosa que és performada i assajada amb una certa intencionalitat.

Programa comissariat per Ruth Estévez, curadora associada del Rose Art Museum, Boston, i Pablo Martínez, cap de Programes
del MACBA.

Foto: Clean Room (temporada 1) de Juan Domínguez. Foto: Marcelo Mardones, 2012.

Idiorítmies – Programa de performances, música, poesia, laboratori i text