GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Converses transtemporals. Performar documents històrics i familiars. Curs a càrrec d'Adrian Schindler

18:0021:00 h
Lloc:

Preu: 63€
Taller

Com interpretar fotografies d’avantpassats desconeguts? Com donar cos a una correspondència centenària? Com dona veu a objectes obsolets? I últimament, com relacionar-se amb esdeveniments històrics viscuts per altres generacions? En aquest curs intensiu de performance treballarem amb memòries familiars i documents vinculats a moments històrics tràgics o alliberadors, per tal d’entrar en conversa amb el passat. Ho provarem mitjançant exercicis corporals, d’escriptura i d’enunciació, apropant-nos a l’anomenada gran historia des d’allò intim però compartit, des de la comunitat de biografies. Aleshores, performar transtemporalment no serà un intent de tornar a la vida allò desaparegut, sinó de buscar rastres d’aquests esdeveniments en nosaltres mateixes i pensar formes de cohabitar amb ells.

Es demanara als/les participants de treballar amb un document familiar propi. El curs tractara de fomentar un espai de confiança per tal de poder indagar en grup aquestes memòries.

Adrian Schindler (FR/DE, 1989) es artista visual, performer i investigador. Ha estudiat a l’École des Beaux-Arts de Paris, UdK Berlin, Columbia College i School of the Art Institute of Chicago. Indaga, entre altres coses, els impactes dels últims conflictes bèl·lics a Europa a través del prisma de relats menors.

www.adrianschindler.com

Converses transtemporals. Performar documents històrics i familiars. Curs a càrrec d’Adrian Schindler