GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Una arxiva del DIY

Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Exposició

Una arxiva del DIY (Do It Yourself) és un arxiu d’edicions de col·lectius, associacions i grups autogestionats feministes i/o queer entorn de la relació entre música y dibuix. Arrenca amb la influència de les Riot Grrrl, un moviment feminista activista que sorgeix als anys noranta a Olympia (EUA) i de la seva traducció aquí (un «aquí» difícil de definir, però que embarca els llocs on ha tingut lloc la seva creació, com Barcelona, Ciutat de Mèxic, Bilbao i Murcia). Una arxiva del DIY: una fanzinoteca feminista-queer (2016) és també una investigació que va adoptar la forma de tesi doctoral de María Ángeles Alcántara Sánchez (Gelen Jeleton).

El projecte participa d’un activisme/artivisme acadèmic que, des de la pràctica artística, proposa un «fer conscient» mitjançant l’exercici de «fer arxiva» amb l’ús de l’autoedició i l’autogestió com a punt de partida.

L’exposició es planteja com un espai d’experimentació per pensar en la manera d’exposar fanzins des de la producció de diversos dispositius que generin minifanzinoteques (com la cyborgrrrlteca, la del planter zapatista). L’exposició constitueix l’obertura a la col·lectivitat d’un arxiu personal.

Comissària: Gelen Jeleton

Foto: Les 272 esferes d’Helenístika Fénix per al Hieroglyphica d’Una arxiva del DIY, 2013

Una arxiva del DIY