GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

La pintura. Un repte permanent

Lloc: CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Preu: 5€
Exposició

Al començament del segle xx la pintura va abandonar la seva funció referencial, i de ser una finestra del món es va proposar com una idea, una representació intel·lectual que va constituir una realitat visual autònoma. En aquest procés, la pintura ha desencadenat importants debats, ha estat font d’inspiració i confrontació i ha marcat un punt de partida de nombroses tendències artístiques contemporànies.

Aquesta exposició explora la pintura com un procés mental, una idea abstracta que des de la tela s’expandeix a altres mitjans com la fotografia, l’escultura, el gravat o la instal·lació. És la idea d’allò pictòric, que incorpora una comprensió canviada de la pintura que es plasma entre el concepte intel·lectual i la sensualitat de la matèria. “La pintura: un repte permanent” aplega obres d’artistes que van renovar la pintura als anys seixanta i setanta juntament amb les d’una generació més jove que han ampliat els límits d’aquesta disciplina, i que han reinventat noves fórmules de producció i presentació.

L’exposició disposarà de més de quaranta obres, entre les quals les de Robert Ryman, Sigmar Polke, Gerhard Richter, Wolfgang Tillmans, Robert Mangold, Ignasi Aballí, Ángela de la Cruz, Ruben Guerrero, Günther Förg, Jessica Stockholder, Juan Uslé i Richard Tuttle.

La pintura. Un repte permanent