Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

POSTDATA. Correspondències d'artista a l'escola

Lloc:

Esdeveniment no confirmat.
Preu: Activitat gratuïta
Altres

POSTDATA és un projecte d’art a les escoles format per un conjunt de propostes d’artista autònomes, que els centres reben per correu postal de manera escalonada, al llarg d’un període d’uns tres mesos. La intenció és introduir l’art contemporani a l’aula sense domesticar-lo per generar situacions fora de la lògica escolar a partir de l’expectativa, l’estranyament, la disrupció i la complicitat entre alumnat i mestres.

Inspirat en les pràctiques artístiques que van utilitzar la correspondència com a mitjà d’experimentació i sistema de distribució de l’art des dels anys seixanta i setanta, POSTDATA apropa a l’aula la tradició de Fluxus, de dadà, de les arts performatives i de les pràctiques site-specific a través de cinc propostes especifiques d’artistes contemporanis.

En aquesta segona edició l’escola rebrà al llarg de tres mesos i mig les propostes de Fermín Jiménez LandaDavid BestuéAriadna RodríguezNicolás ParisTere Recarens i Cris Blanco. Cadascuna juga, des de diferents perspectives, amb conceptes com el desig, l’atzar, el secret, la investigació experimental, el dualisme, la memòria o la sorpresa. Es tracta de temptejar els límits, provocar situacions d’incertesa i activar processos artístics i educatius a l’aula POSTDATA s’inicia amb l’enviament de la «Correspondència 0», que conté un dossier amb informació i consideracions per al treball a l’aula a càrrec dels mateixos artistes, i un vídeo per introduir el projecte a l’aula que alumnes i mestres poden visualitzar plegats.

Al final del projecte l’escola sumarà una petita col·lecció d’art a la seva experiència singular, acompanyada pels exercicis i les qüestions dels alumnes.