GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

FERMENT

Lloc: Can Serrat - Art Residency
Masia Serrat s/n
08294 El Bruc
Preu: 10€
Trobada

Una jornada per parlar de producció lenta, sota terra o solar, animal, humana. Ideés, líquids, solids — fermentats.

Tota, o quasi tota la idea d’aquest dia, va començar amb l’SLOW del Duncan Gibbs (https://duncangibbs.co.uk), una sopa fermentada que actua com una càpsula del temps, preservant el sabor dels jardins de Can Serrat, doncs el seu estudi, es troba al jardí, en una semi ruïna dispersa amb restes d’obres d’art fallides blanquejades pel sol i els detritus de la producció.

Centrat en el desenvolupament d’un espai d’estudi a l’aire lliure i un jardí de permacultura, SLOW ha intentat facilitar les interaccions entre artistes, productors, científics i músics. Al examinar les xarxes interdependents i les relacions simbiòtiques que es troben en el nivell microscòpic, potser puguem desenvolupar un marc per a la producció i la cooperació artística.

Total, que vam decidir generar un primer diàleg experimental per parlar i entendre millor diversos aspectes d’aquests mons paral·lels, dels microorganismes, dels processos de fermentació, i de tot això que es fa una mica invisible i lent, i que en teoria, esta fora del control humà.

Per començar, ens trobarem amb el Pau Pedrosa Pàmies al seu hortet del Bruc on experimentarem amb els camps energètics dels aliments. Seguidament, durant el camí de tornada a Can Serrat, llegirem uns textos de Gustavo Duch. Després, al jardí de la casa, en Duncan ens explicarà la seva càpsula del temps fermentats.
A l’hora del vermut beurem cervesa, amb la Naty Lopez Gama, l’Abel Jorba (les cerveses artesanals la Rockera), en Rubèn Léon (la Porca), en Duncan i tothom que vulgui — també farem uns experiments de fermentació i intercanviarem sobre les nostres experiències.

Per fi! Dinarem els productes que em recollit dels horts al matí, i per digerir ens trobarem amb l’Arnau Amorós Guallarte per fer proves de mel del país i entendre com treballen els cucs de terra dins d’un vermicompost. Per acabar, amb la Vanessa Donoso López (actual resident a Can Serrat — https://www.vanessadonosolopez.com), veurem com extreure fang de sorra recollida a Can Serrat i fabricar uns objectes a partir d’aquest fang.

Aquesta jornada es fa possible gràcies a l’energia de tots els participants mencionats + el Vicenç + els amics de Can Serrat.
Reservació necessària — abans del 25 de Juliol — canserratart@gmail.com

FERMENT