GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Pedagogies artístiques per a educadores i altres rebels

11:0013:00 h
Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Seminari

Una aproximació no tradicional a la història de l’art pot fer que la col·lecció del museu sigui una capsa d’estratègies per a la vida contemporània, que l’obra de Picasso es transformi en un lloc per plantejar l’evolució de les relacions socials i de gènere en l’art dels segles XX i XXI, i que la pintura mural medieval o un artista modernista de principis del segle XIX ens serveixin tot d’una per obrir el Museu Nacional a temàtiques de l’activisme LGTBI. L’art, per tant, fa de punt de partida de debats fonamentals que ens toquen i ens mouen.

Sense necessitat de tenir cap mena de coneixement previ sobre aquests períodes creatius, proposem experimentar amb les col·leccions, replantejant l’experiència pedagògica en el museu. En cada sessió es presentaran algunes de les principals línies de treball que han marcat les arts des del segle XIX fins a l’actualitat, i també les exercitarem, les posarem a prova i les celebrarem. L’objectiu és que, al final del curs, és fabriqui un kit de supervivència amb les eines relacionades amb els eixos temàtics que s’hauran plantejat.

A càrrec de Víctor Ramírez, amb la participació de: Jaime Conde-Salazar, investigador, crític de dansa, dramaturg i performer; Aimar Pérez Galí, ballarí i coreògraf; Lior Zalis, investigador.

Pedagogies artístiques per a educadores i altres rebels