Tramoie / Rosanna Casano

Lloc: PIRAMIDÓN
Concili de Trento, 313, planta 16
08020 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

L’artista Rosanna Casano va presentar el passat 28 de maig l’exposició “Tramoie”, que podrà visitar-se fins el 2 d’agost a la nostra sala petita.
Després d’una intensa etapa centrada en explorar les diverses qualitats del paper, Rosanna Casano ens presenta un conjunt d’obres, entre collages i teles, unificades sota un títol enigmàtic i al mateix temps suggerent.Tramoie, italianització inconscient de la paraula “tramoies”, fa referència a un entramat metafòric que subjecta fràgilment diversos cossos en moviment. Un mecanisme natural i espontani que, tot i tenir una aparença inestable, resulta consistent i perenne al pas del temps.
A l’exposició, Casano teixeix un recorregut que bascula
entre la figuració i l’abstracció i que ens porta de la
línia a la forma. I aquí altre cop la metàfora, ja que
sense l’una no podria existir l’altra. I és precisament
això del que ens parla, de la relació imprescindible
entre la part i el tot.
En aquest tot, construït a partir de connexions entre les figures en equilibri, s’hi descriuen les relacions que ens uneixen els uns als altres. Relacions tan diverses com cada una de les figures que conformen aquesta gran cartografia humana. En aquest punt, la narració que ens ofereix l’artista admet mútliples possibilitats de lectura, ja que els vincles que connecten les siluetes entre elles bé poden ser de suport, de dependència o bé de submissió.
Sens dubte, Casano juga en un terreny inconcret on figuració i abstracció es confonen. Ella mateixa ho ha volgut definir com una “figuració abstracta”, feta a partir de formes sintètiques que configuren un joc d’ombres i de lligams que ens remeten a qüestions essencials de l’existència i on, per tant, els espectadors ens veiem inevitablement reflectits.

Tramoie / Rosanna Casano