GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Festival ESCLETXA

10:0016:00 h
Lloc: Can Serrat - Art Residency
Masia Serrat s/n
08294 El Bruc
Trobada

La segona edició del festival ESCLETXA se celebrarà el diumenge 15 de setembre, des de les 10h del matí.

 

En aquesta 2a edició, el lema és “L’Oli de la Vida”, en relació amb l’oli d’oliva que s’extreu de les oliveres de la falda de la muntanya de Montserrat. L’oli és un dels signes més perennes de la civilització mediterrània. Sense l’oli perdríem un dels senyals d’identitat més antics: a l’antiga Atenes, significava fertilitat, i és un símbol que ha travessat la història des de temps molt remots. Un olivar és com una biblioteca a què un s’atansa per oblidar la vida o per comprendre-la millor.

Els espais on tindran lloc les accions artístiques, doncs, pivotaran entre espais naturals (alterats per l’acció de l’ésser humà, com són els camps d’oliveres) i espais creats per extreure l’oli (com un antic molí), o espais que tinguin relació amb aquest bé tan preuat des de fa segles, i que és la base de la nostra cultura.

El punt de partida i d’arribada serà el centre de creació artística Can Serrat (canserrat.org). Els espectadors hauran d’anar ben equipats per poder gaudir d’una passejada que, tot i no tenir dificultat tècnica, sí que té les característiques d’una petita excursió per la falda de Montserrat.

Com que és una activitat a l’aire lliure, si hi ha previsió de pluja, el festival s’haurà de posposar a una data per confirmar.

El preu de l’activitat són 7€ (passejada artística) + 3€ per a la paella vegetariana (opcional). Les entrades es podran comprar anticipadament a l’Estanc del Bruc (c/ Santa Teresa, s/n, El Bruc). També es poden reservar a l’email: escletxaelbruc@gmail.com, o adquirir el mateix dia a Can Serrat. Els menors de 12 anys tenen entrada gratuïta a la passejada artística.

 

 

   Programa de la 2ª edició

10:00h Trobada a Can Serrat (Masia de Can Serrat, s/n, El Bruc).

10:15h Visita guiada a un antic molí d’oli del Bruc (Carrer de la Parròquia) i a un camp d’oliveres del Bruc, a càrrec de representants de l’Associació de Pagesos del Peudemont de Montserrat.

12:00h Inici de la Passejada artística. (Artistes per confirmar)

13:30h Arribada de la Passejada (de nou, a Can Serrat)

14:00h Paella vegetariana popular. També es podran adquirir productes fets per pagesos i artesans del Bruc (cervesa artesana, postres artesans, oli del Bruc)

Les accions artístiques, d’entre 10 i 15 minuts, abarquen disciplines tan diferents com el teatre, la pintura, la performance, les projeccions, la dansa o la poesia.

 

Més informació a les xarxes socials dels Amics de Can Serrat:

ELS AMICS DE CAN SERRAT:

https://m.facebook.com/elsamicsdecanserrat/

elsamicsdecanserrat@gmail.com

Si voleu fer-vos-en socis/sòcies, ompliu aquest formulari: Fes-te membre dels Amics de Can Serrat

Festival ESCLETXA