GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

A SYSTEM IN COLLAPSE IS A SYSTEM MOVING FORWARD - AIMAR PÉREZ GALÍ

19:0021:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Performance

IL SALOTTO

Amb motiu del seu sisè aniversari el passat mes de setembre, la Blueproject Foundation presenta A System in Collapse Is a System Moving Forward, d’Aimar Pérez-Galí, el 19 d’octubre a les 19h i a les 21h. La proposta tindrà lloc a Il Salotto, que acull l’exposició It’s Not What You Think, d’Elmgreen & Dragset, en els seus últims dies de presentació.

A System in Collapse Is a System Moving Forward és una obra que es pot entendre com el pròleg de The Touching Community, projecte que Aimar Pérez Galí s’inicia al 2015 i que investiga l’expansió en paral·lel de la sida i el Contact Improvisation en les dècades de 1980 i 1990 a l’Estat espanyol i alguns països de Llatinoamèrica. Aquesta tècnica de dansa va ser iniciada per Steve Paxton i proposa que el moviment s’improvisa a partir del contacte físic entre dos cossos, d’aquí el contrast amb les polítiques d’immunitat que va portar el VIH / sida.

“A system in collapse is a system moving forward” va ser una frase que va pronunciar el ballarí Arnie Zane a la seva parella artística i vital, el també ballarí Bill T. Jones, abans de morir a conseqüència de la sida. Prenent aquesta frase com analogia entre el vincle que Pérez Galí especula entre la proliferació del virus del VIH / sida i de la pràctica del Contact Improvisation, aquesta peça-pròleg presenta la conferència que Jon Greenberg, membre destacat de ACT UP NYC, va impartir a Arteleku (Sant Sebastià) el 1992 convidat per l’artista Pepe Espaliú.

L’obra serà interpretada per Daniel Méndez Pinya i Aimar Pérez Galí.

A SYSTEM IN COLLAPSE IS A SYSTEM MOVING FORWARD – AIMAR PÉREZ GALÍ