Segons l'últim decret que es va aprovar el passat dia 29 Oct., la activitat cultural estarà anul·lada o molt reduïda els pròxims 15 dies. Això implica que els esdeveniments publicats es poden veure afectats. Farem el possible per tenir-ho el més actualitzat possible. Molta força!

Entrar-se. Arxiu La Porta 1992-2012 – Quim Bigas (Bcn)

11:0018:00 h
Lloc: La Poderosa
C/ San Germá, 5 - 3º
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Proposta de reobrir l’arxiu de La Porta i generar diverses pràctiques entorn de les seves latències. L’exercici girarà al voltant de la trobada entre diferents visions que vénen de l’arxivística, el realisme especulatiu, els llenguatges documentals o l’edició gràfica, tot a través del filtre del llenguatge coreogràfic. La trobada tindrà lloc entre persones que han estat vinculades amb La Porta i La Poderosa i artistes de diverses disciplines. En aquest cas, el material de l’arxiu es converteix en disparador de situacions per compartir, i també crea nous territoris que se sobreposen a allò que segueix passant.

Es tracta d’obrir la possibilitat de reflexionar sobre les maneres d’organització d’aquest arxiu, i de submergir-se en una pràctica en què l’ordre i el sentit de la disponibilitat ens oferirà la possibilitat d’intervenir al voltant del cicle.

*La pràctica generarà documents diversos que es podran consultar a la web de La Poderosa o, presencialment, durant el cicle Hh(s) a l’espai de La Poderosa.

**Aquesta pràctica es relaciona amb la Conferència Performativa Desplega Visions

Quim Bigas Bassart treballa entre els camps de la coreografia, la dramatúrgia i la societat de la informació. La seva trajectòria artística divergeix i conflueix entre les col·laboracions amb altres creadores com Carme Torrent o Aitana Cordero; els treballs amb col·lectius com Fanclub o Hotel, col·lectiu escènic; la co-creació amb ZumZum Teatre, Festucs o Carne Fiesta; la tasca com a professor associat en coreografia a la Den Danske Scenekunst Skole de Copenhaguen; el rol d’intèrpret i el treball propi amb propostes com Appraisers, Molar o La Lista. El seu interès en el camp escènic i coreogràfic s’ubica en la possibilitat del fet coreogràfic, la pràctica i l’acte de trobar-nos. Els seus treballs barregen diversos procediments però, sovint, s’hi pot discernir la preocupació i la curiositat cap a la mirada, la idea d’experiència, el present i les seves relacions amb l’esdevenir del passat i la formació del lloc.

Entrar-se. Arxiu La Porta 1992-2012 – Quim Bigas (Bcn)