Fingers Crossed. Ara, Ahir i potser Demà

Lloc: adnplatform
Avda. Can Roquetas esquina Victor Hugo
08173 Sant Cugat del Vallès
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

ADN Platform, en col·laboració amb el CDAN, Centre d’Art i Naturalesa d’Osca, presenta Fingers Crossed, una exposició col·lectiva comissariada per Blanca de la Torre i Sue Spaid, que aborda l’actual crisi ecològica coincidint amb la COP25.

Els artistes han demostrat ser grans futuristes. Molt abans que els científics desenvolupessin tecnologia sofisticada per explorar galàxies distants, els artistes ja il·lustraven viatges espacials, invasions alienígenes i vida extraterrestre. A la llum dels recents informes del IPCC (Interguvernamental Panel on Climate Change) de l’ONU, que diu que hem de reduir de manera dràstica les emissions de carboni per l’any 2030, els terrícoles ens trobem davant d’un repte. El problema es que resulta molt més atractiu colonitzar Mart al 2030 que enfrontar les emergències de la Terra, com l’acumulació del plàstic, la desertificació, la pèrdua de biodiversitat, l’augment del nivell del mar o la brossa espacial.

Fingers Crossed explora aquestes dues opcions: mantenir el rumb actual mediant la promulgació d’un New Deal verd planetari o pujar a la nau amb SpaceX, Blue Origin i molts altres els assentaments dels quals van ser avortats abruptament en Mart quan es va declara la fallida de Mars One. A més a més, les comissàries han creat Fingers Crossed mitjançant un comissariat sostenible (amb materials ecològics i reutilitzats, sense vols, mínims enviaments, textos/pòsters reciclables en la paret i posant atenció a la petjada de carboni).

Dividit en tres seccions, Fingers Crossed explora: 1) esforços imaginatius d’artistes pioners que van ajudar a crear la consciencia ecològica, 2) accions pràctiques d’artistes actuals que s’enfronten a la degradació ambiental des de diferents òptiques i 3) algunes visions més tecnològiques que apel·len a la imaginació al voltant d’aquestes qüestions.

Fingers Crossed. Ara, Ahir i potser Demà