Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

Autogestió porca Trobada de col·lectius queer autogestionats

17:0021:00 h
Lloc:

Preu: Activitat gratuïta
Seminari

El MACBA celebra la segona trobada d’Autogestió porca amb la voluntat de seguir compartint estratègies, metodologies i temes d’investigació de persones i col·lectius procedents del sud d’Europa que treballen als límits de la producció cultural i l’activisme de la dissidència sexual. A través d’una proposta pràctica i col·lectiva, es desenvoluparan quatre tallers amb estudiants del PEI i persones interessades. El primer marc referencial que els aplega és el context geopolític de procedència, ja que els agents convocats resideixen i treballen als països europeus coneguts en l’àmbit anglosaxó com a PIGS (‘porcs’ en anglès): Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya. Es tracta dels països considerats més pobres i inestables, econòmicament i política, en el context europeu, motiu pel qual han estat designats amb el terme injuriós de porcs.

El segon marc referencial té a veure amb el fet que desenvolupen de manera principalment autogestionada pràctiques de treball vinculades a la producció cultural. Pràctiques que, al seu torn, són travessades de forma diferent per la dissidència sexual, el feminisme, les pràctiques queer i el treball polític i activista. En aquest sentit, l’expressió pejorativa de porca busca poder invertir la seva càrrega a través de la indagació entorn dels models de treball, les metodologies i la producció autogestionada com a forma d’autonomia i articulació crítica.

En aquesta edició proposem quatre eixos articuladors basats en la relació del cos amb l’alimentació, la tecnologia, la performativitat i el desig. Aquests eixos, encreuats amb les polítiques de la dissidència sexual, seran abordats i explorats a través dels tallers proposats per diferents persones i col·lectius dels PIGS.

Dirigit per Lucía Egaña.