BAZAR ABIERTO #2 - Modelos de organización en la gestión de las artes escénicas

14:3017:30 h
Lloc: Mercat de les Flors
Carrer de Lleida, 59, 08004
Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Xerrada

La producció escènica actual ja no atén a metodologies homogènies, sistemàtiques i fàcilment replicables. A contra, els processos estan prenent múltiples camins, desenvolupant-se a diferents ritmes i els resultats esdevenen en una infinitat de formats: des d’una peça escènica de tall convencional, a un gest espontani, un taller, un objecte o fins i tot convertint-se en procés en la peça mateixa … noves formes d’organitzar-se i treballar estan apareixent per donar cabuda a aquests noves formes de procedir.
La seva falta de visibilitat està retardant l’evolució dels sistemes de suport a la professió, que al costat de l’escassetat de perfils de gestió capaços de mantenir un diàleg constant amb els artistes i el context, ia la dificultat de circulació d’obra nacional i internacional, posa a el sector a una situació vulnerable.
Amb aquesta trobada volem posar de manifest la necessitat de desenvolupar nous models organitzatius, més sostenibles, horitzontals, així com mètodes de col·laboració en les arts escèniques que reflecteixin la naturalesa de la comunitat artística i permetin la desconnexió de les lògiques heretades.
Per reflexionar sobre totes aquestes qüestions i les diferents problemàtiques concretes amb les que ens trobem en l’organització de projectes d’arts vives i dansa contemporània, hem convidat a quatre iniciatives que, operant des de diferents contextos i responent a diferents models organitzacionals, intenten abordar des de la gestió dels reptes de la creació actual.
Aquesta jornada s’adreça a professionals de les arts escèniques, artistes i gestors culturals i institucions interessades a conèixer altres models.

BAZAR ABIERTO #2 – Modelos de organización en la gestión de las artes escénicas