Erica, de l’artista resident Veeeky (Wei-Chia Wu)

19:0021:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Exposició

El nostre cos mostra més similitud a través de missatges compartits a internet. La nostra aparença online s’avalua per algoritmes i es propaga a una velocitat més ràpida que mai. Aquest fenomen juga un paper important en el disseny de les nostres aparences diàries a través de filtres integrats en aplicacions, cirurgies plàstiques i maquillatges. La dona ha lluitat contra l’estàndard de la bellesa de tota una industria de la bellesa dedicada a la fabricació de la perfecció. Estem reprimides, però, al mateix temps, la força principal que motiva aquest desenvolupament medico-tècnic és la recerca de la inclusió. A més a més, les grans empreses, com la de l’aplicació xinesa de selfies Meitu, estan afectant la nostra concepció de la bellesa al donar la possibilitat de modificar la nostra cara a través dels ajustos “embellidor”, “blanquejador” o “aprimar la cara” per penjar la imatge modificada a les xarxes socials i crear l’avatar (imatge online). Amb la creixent capacitat de modificar el nostre rostre, cos i identitat cada dia, estem fent que el nostre cos sigui renovable i modificable. Mentrestant, els científics estan competint per experimentar i provar els òrgans d’impressió 3D, la tinta corporal i el Neurolink, i així la nostra concepció del cos biològic està canviant cap a un concepte similar al d’una màquina, en el que el nostre cos s’acobla de la mateixa manera que les màquines estan formades per diferents parts.

El projecte Erica és una narrativa d’un futur proper en el que impulsem la interrelació entre el jo online (desenvolupat a través de l’aplicació Selfie-Beautify), la tecnología de la bellesa (cirurgia plàstica, biomedis…) i la interacció automatitzada online. Aquest servei permet que els avatars en línia interactuïn automàticament entre sí a través de les dades recopilades per les pròtesis embellides pels usuaris. Aquest mode automàtic ofereix una interacció automatitzada online al reduïr la labor de càrrega i descàrrega constant, i també generar el contingut personalitzat mitjançant l’anàlisi de dades generades per l’usuari a través de l’Internet de les Coses.

Veeeky (Wei – Chia  Wu) 

Nascuda a Kaohsiung i criada a Taipei (Taiwan), Veeeky viu i treballa actualment a Beijing (China). Va començar com a cofundadora de Bounce Girlz, un grup centrat en la realització d’esdeveniments i continguts musicals a Taiwan, Taipei, quan estava a la Universitat Nacional de Taiwan estudiant sociologia. Després de passar un temps investigant sobre comunicació visual a la Goldsmiths College, Londres, va tenir més oportunitats d’explorar nous sons i va establir la seva pròpia forma de selecció de música i creació d’art visual.

La seva manera de sincronitzar i mostrar el so amb lo visual és il·limitat, experimentant amb sons que aporten un contingut sorprenent. Ara s’està ocupant de lo visual a Do Hits, un segell de música creativa conegut per l’art i el so digital asiàtic, fent covers, visuals en directe i la gràfica. Les pràctiques visuals de Veeeky es basen en el pensament de la societat contemporània, en la reflexió sobre Internet, el gènere, la informació, els canals, la globalització i el contingut local, i sovint ho mostra en vídeos utòpics d’alta saturació.

Amb la col·laboració  de l’Oficina de Cultura de Taiwan

 

Erica, de l’artista resident Veeeky (Wei-Chia Wu)