NY112GREENst

19:0021:00 h
Lloc: Estrany-De la mota Advisors
Ptge. Mercader, 18
08008 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

El present projecte titulat NY112GREENEst. es proposa, no només acostar al públic els rastres d’aquest moment de fervent ebullició i de canvi de paradigma de l’Art i la cultura; sinó també, allò que va suposar per a la historia de la dansa post-moderna i en conseqüència, per a la dansa contemporània actual. Tot, des de la recuperació d’alguns dels seus protagonistes.
Partint d’un exercici previ d’investigació, NY112GREENEst. es formalitza a través d’una exposició que es complementa d’un intens programa d’activitats centrat en la dansa i la dimensió performativa desenvolupada en aquell context:
En primer lloc, l’exposició, que parteix de l’arxiu Goodden – Berg i
que tindrà lloc a l’espai expositiu Estrany – de la Mota, mostrarà una sèrie de fotografies i materials inèdits sobre les performances de la ballarina i coreògrafa Trisha Brown per a les que van col·laborar alguns dels protagonistes d’aquell moment àlgid dels anys 70 com la pròpia Carol Goodden qui, a més de ser una artista clau del 112Workshop, va formar part de la cèlebre Trisha Brown Dance Company –companyia fundada per la pròpia Brown–. D’aquesta manera, l’exposició donarà compte de l’esperit col·laboratiu de l’època, atorgant al mateix temps la dimensió històrica que es mereix.
A més, i tot i que l’arxiu suposa la línia vertebradora del projecte, aquest compartirà espai amb la instal·lació Accident (1977) del Francesc Torres, fotografies vintage de la instal·lació The Point of Reference (1976) de l’Àngels Ribé, Fleeting Images (1976/2000) de la Terry Berkowitz i llibres d’artista i fotografies originals del Gordon Matta-Clark; obres, totes
elles concebudes i exposades durant els anys 70 a l’espai del carrer Greene.

NY112GREENst