INICIACIÓ A LA DANSA: Mecàniques de l’entrenament i eines coreogràfiques amb Magdalena Garzón

Lloc: La Visiva
Sepúlveda 85, baixos dreta
08015 Barcelona
Preu: De 12€ a 45€
Convocatòries

Del 13 al 29 de juliol 2020, dilluns i dimecres (6 sessions)

De 20h a 21.30h

Preu: Curs sencer: 45€ / classe solta: 12€

10% descompte socis APDC i APCC i alumnes del CSD

+Info i inscripcions: info@lavisiva.org

** Durant les classes es garantiran les mesures de seguretat i higiene. Per aquesta raó, l’aforament serà limitat..

 

Aquestes sessions estan dedicades a l’aprofundiment de la comprensió del cos pel que fa a la seva estructura anatòmica: forma i mecànica. Partirem de l’estudi de relacions simples (cap-còccix, centre-extremitats, diafragma-pelvis, mirada-occipital, crestes-pubis…) per tal de crear un entramat  cada cop més complex: volum, direccions múltiples, oposicions…

Abordarem el treball alternant entre la pràctica de l’entrenament del Body Weather i les pràctiques de treball de terra, sempre amb l’objectiu d’obtenir la màxima disponibilitat en les prestacions del cos per a ballar: ductilitat, sensibilitat, tonificació, resistència, potència…

A partir de frases de moviment i partitures coreogràfiques de grup posarem en pràctica alguns dels elements i principis de la composició: cànon, canvi de front, canvi de pla, repetició, minimització… Entenent la coreografia com a una eina de creació i expressió.

Maria Magdalena Garzón i Torrandell (Palma de Mallorca).

A la seva ciutat natal rep les primeres classes de dansa contemporània de la ballarina Laura Girotto. El 1997 es trasllada a Girona on continua la seva formació especialment en les tècniques d’improvisació i composició assistint a cursos amb professionals internacionalment reconeguts com la companyia Mal Pelo, Julyen Hamilton, Steve Paxton, Lisa Nelson, Germán Jáuregui i Josef Nadj entre altres.

El seu treball creatiu s’ha desenvolupat en contacte amb artistes de diverses disciplines i en la participació en processos d’investigació i treball sobre el cos. De 2000 a 2010 forma part de l’Associació Gironina “La Perla per la Dansa”, plataforma en la qual ha estat desenvolupant la seva recerca com a creadora i pedagoga en dansa.

El 2010 es trasllada a Berlín per a entrar en contacte amb la realitat artística d’aquesta ciutat així com amb altres coreògrafs. Rep classes de la ballarina Juschka Weigel i participa en el MA-AY Movement TrainingLab basat en l’entrenament del Body Weather amb Yun-Sun Kim i Elias Cohen (Dance Theatre Company)

El 2011 retorna a Mallorca on segueix desenvolupant el treball/recerca com a creadora en dansa i ballarina intèrpret en projectes com: Partitura Inestable, Saïdia, solo de dansa (Festival Palma amb la dansa 2013) Refugi 3500, Teatre Principal de Palma.

Actualment viu a Barcelona on segueix formant-se a l’Institut del Teatre cursant el Grau Superior en Interpretació i CoreografiaCompagina la tasca com a pedagoga en dansa amb la feina de ballarina i creadora, així com s’interessa pel treball del cos i l’expressió en diversos contextos i grups socials, plantejant una actuació des de projectes de l’àmbit socioeducatiu.

INICIACIÓ A LA DANSA: Mecàniques de l’entrenament i eines coreogràfiques amb Magdalena Garzón