'AVUI SÓC RIC' - Rafa Castells - Art Nou

Lloc: Nogueras Blanchard
Isaac Peral 7
08902 L'Hospitalet de Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

AVUI SÓC RIC és una exposició individual de l’artista i fotògraf Rafa Castells (Barcelona, 1989) en col·laboració amb el col·lectiu Gracias por su visita a la galeria Nogueras Blanchard (Isaac Peral 7, L’Hospitalet de Llobregat), dins del marc d’Art Nou 2020.

L’Hospitalet de Llobregat i especialment el carrer Isaac Peral com a llar i pati d’esbarjo de Rafa Castells, és la base de la seva producció i treball. Observa i documenta aquest entorn diàriament, només equipat amb la seva càmera; i interactua amb tot allò que es creua pel seu camí i que crida la seva atenció. Aquest camí i context és el d’un paisatge industrial, el d’una ciutat de classe treballadora amb els seus veïnats urbans. És en aquest, on Rafa Castells busca una bellesa, una poesia. Com un rodamón que habita una actitud que es pot entendre com un eslògan, un cop de puny, entona un “mantra”: “AVUI SÓC RIC”.

Una sèrie de fotografies analògiques capturades dins d’aquest entorn, explotades als límits de la seva capacitat com a imatge, i impreses sobre lona industrial normalment utilitzada per fer anuncis comercials. Unes lones que cobreixen i predominen en l’estètica del paisatge urbà d’aquesta zona. En un diàleg poètic, amb textos, lemes i critiques; referintse a cançons, missatges extrets de les pintades del barri, i del seu propi imaginari… juga i aborda les polítiques sentides que l’envolten.

Amb aquestes fotografies, Rafa Castells captura un moment de canvi i transició del barri. Castells no s’hi apropa exclusivament des d’un punt de vista antropològic, sinó com a espectador i actor en primera persona de la implementació del projecte de districte cultural i el seu impacte en la transformació d’una ciutat vinculada tradicionalment a la indústria i a la classe treballadora.

‘AVUI SÓC RIC’  – Rafa Castells – Art Nou