GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

EXÀNIME. REPENSANT ELS OBJECTES. Sessions de treball. A càrrec d’Agustín Ortiz Herrera. Presentació

19:00 h
Lloc: Casa Aymat
Villà, 68
08173 San Cugat
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Es podria dir que la “naturalesa” dels objectes que ens envolten és d’origen humà, bé sigui per l’extracció de la matèria primera, per la seva manufactura o simplement per la seva deslocalització. Aquests objectes estan majoritàriament inscrits en la lògica de l’ús i reemplaçament del desig capitalista. Els seus cicles tenen un inici i un final, preestablert en una vida programada per l’obsolescència.

A “Exànime. Repensant els objectes” intentarem interferir en la destinació d’algunes d’aquestes deixalles. A través d’estratègies queer, podrem problematitzar la relació jeràrquica que establim amb els objectes a la vegada que debatrem els mètodes extractivistes des d’on sorgeixen. Repensar l’objecte pot ser un punt de partida per entendre el nostre grau d’alienació de l’entorn natural, específicament en un context de crisi climàtica causada pel factor humà.

Aquestes 4 sessions de treball inclouran sortides de recol·lecció d’objectes, lectures de textos teòrics i pràctiques en el camp de la instal·lació artística, fotografia, il·luminació, filmació i edició d’imatge, així com producció i manipulació de so. 

L’objectiu del curs serà recol·lectar objectes de rebuig per manipular-los, integrar-los en instal·lacions artístiques, i realitzar un audiovisual col·lectiu que es presentarà en el marc del festival Loop Barcelona 2020.

//////

Cal disposar de telèfon mòbil amb possibilitat d’enregistrar imatges de vídeo i so.

Pel bon funcionament del curs, es demana compromís d’assistència al llarg de les 4 sessions de treball. (8, 13, 15 i 20 d’octubre)
Inscripció gratuïta. Places limitades. És necessària la inscripció prèvia a través del correu casaaymat@santcugat.cat.

/////

DIJOUS 19 DE NOVEMBRE, A LES 19 H

Presentació del projecte, a càrrec d’Agustín Ortiz Herrera i els participants a les sessions de treball

Presentació dels resultats de les sessions de treball i mostra de la videoprojecció col·lectiva resultant.

! Activitat amb aforament limitat. És necessària la inscripció prèvia a través del correu casaaymat@santcugat.cat.

Activitat en el marc del FESTIVAL LOOP Barcelona, amb la col·laboració d’Hangar. Centre de producció i recerca d’arts visuals

EXÀNIME. REPENSANT ELS OBJECTES. Sessions de treball. A càrrec d’Agustín Ortiz Herrera. Presentació