Eulàlia Rovira, ESMORTEIR L'ESMORTEÏT

Lloc: etHALL
Salvadors, 24
08902 L'Hospitalet de Llobregat
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Diuen que la mirada zenital és la més poderosa, perquè des d’allà, es controlen els terres. Diem que tenim els peus a terra com a signe d’estabilitat i seny. Ens aferrem a la superfície com si fos la nostra base i el nostre límit. I sota ella, hi situem l’infranquejable. Els invisibles, els infra-objectes: les mines, els morts, el clavegueram, les pors i els imaginaris del subsol. La resistència a entrar en contacte amb aquest baix-món és el que ens porta a construir un aparell de distanciament i prejudici rastrejable en la lingüística i la història material dels sòls.

Per què associem el progrés al creixement vertical? Per què fracassem quan toquem fons? Per què “esmorteir” conté mort si ha de parar el cop? Per què hi ha sobreproducció i en canvi subcontractes?

Esmorteir l’esmorteït traspassa en vaivé la línia de terra amb la temptativa de dissuadir la funció jeràrquica de les paraules i les estructures que ordenen un món de per si inestable.

.

Eulàlia Rovira (Barcelona, 1985) és llicenciada en Belles Arts i ha cursat el màster Art in Context a la UdK de Berlín. La seva pràctica ressegueix els ciments que estructuren la rectitud occidental i com aquests petrifiquen en els cossos i en el llenguatge. Recentment, ha exposat a Twin Gallery (Madrid), Capella de Sant Roc (Valls), Centre d’Art La Panera (Lleida), M|A|C (Mataró), Centre d’Art Maristany (Sant Cugat) o Sala Amadís d’Injuve (Madrid). Des del 2013 també treballa en col·laboració amb l’artista Adrian Schindler. Han exposat al Musée de Bibracte (Saint-Léger-sur-Beuvray, FR), Sala Muncunill (Terrassa), Homesession i Fireplace (Barcelona), i en exposicions col·lectives o screenings com a Galerie Martin Janda (Vienna), àngelsbarcelona, ethall (l’Hospitalet), Turf Projects (Croydon, UK), Centre Cultural Montehermoso (Vitòria), ZKU – Center for Art and Urbanistics (Berlín) i La Escocesa (Barcelona). Al 2018 van ser premiades amb la beca d’arts visuals de la Fundació Güell.

Dins del marc de Barcelona Gallery Weekend

Eulàlia Rovira,  ESMORTEIR L’ESMORTEÏT