SUITE IBÈRICA

16:0021:30 h
Lloc: L'Estruch
Sant Isidre, 140
08206 Sabadell
Preu: Activitat gratuïta
Arts en Viu

SUITE IBÉRICA és una jornada que explora el present de la música d’acció a Ibèria.

La jornada SUITE IBÈRICA forma part del programa i obra el projecte col.laboratiu i metropolità MUSICA D’ACCIÓ?. MÚSICA D’ACCIÓ? és el projecte pilot d’ARTefACTe. Ideat per Nieves Correa i Joan Casellas, amb la col.laboració de Club9 i Trànsit Projectes, ARTefACTe és un laboratori de nova institucionalitat cultural en el que participen MNAC-MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA, MACBA- MUSEU D’ART CONTEMPORANI DE BARCELONA, VIRREINA –CENTRE DE LA IMATGE, LA ESCOCESA, BOMBON PROJECTS, HOMESESSION i MATÈRIC.

http://artefacte.info

A SUITE IBÈRICA – música d’acció a la península avui, es convida a les artistes Nieves Correa, Isabel Corullón, Dr. Tuna i Rubén Barrosa per parlar de la seva pràctica i submergir-nos en accions sonores. La jornada també inclou un espai d’intercanvi entre el públic i els artistes, i un tribut a Reflux Orchestra.

A principis dels anys seixanta, el terme música d’acció determinava un espai liminal, experimental i transgressor des del qual artistes i músics exploraven l’osmosi entre gest i so, els terrenys fronterers entre l’art d’acció i les noves músiques, en moviments com Fluxus o ZAJ. Aquests artistes re-situaven les fronteres acadèmiques i institucionals entre disciplines i llenguatges. No tan sols això, més enllà de l’art, la música d’acció proclamava la necessitat d’una revolució ja no només política o cultural sinó ontològica, un trastocament de la nostre pròpia condició humana i de seva relació amb el món.

SUITE IBÈRICA