FITO CONESA / PROYECTO TENORA

18:0020:00 h
Lloc: Homesession
Creu Dels Molers, 15
08004 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

Homesession i MNAC Museu Nacional d’Art de Catalunya, col·laboren per primera vegada impulsant el projecte TENORA de l’artista Fito Conesa que començarà en 2020 en el marc de MUSICA D’ACCIÓ(?) programat per ARTefACTe i seguirà el seu desenvolupament en 2021.
Aquesta inèdita col·laboració entre aquestes institucions geogràficament veïnes però profundament diferents – d’una banda una entitat pública amb més de 90 anys de recorregut i dotada de la més important col·lecció d’art del País i per l’altre un espai independent fundat en 2007 enfocat al suport d’artistes emergents, tant nacionals com internacionals –  respon a la vocació comuna a totes dues entitats de de generar nous coneixements a través de la pràctica artística i posar-los a l’a el servei del públic.

TENORA (cap a la patrimonialización de la performance) de FITO CONESA

Activitats en MNAC i Homesession 2020

30 de setembre, Performance de Fito Conesa. MNAC, 18h

info i reserves: https://www.museunacional.cat

1 d’octubre Videoconferéncia en línia de Fito Conesa. Homesession, 21h, www.homesession.org

2 i 3 d’octubre. Instal·lació de Fito Conesa, Homesession (de 17 a 20h)

TENORA obre un espai a l’estudi i a la necessitat (o no) de concebre la performance i la música d’acció com a elements de l’ecosistema de béns culturals inherents a l’humà, posant un especial interès en les performativitats o sonoritats perdudes en el transcurs dels segles passats i en la música d’acció com a detonador artístic en els moviments culturals recents.

Fito Conesa -Artista i programador – Llicenciat en Belles arts per la Universitat de Barcelona. Ha treballat impartint i elaborant tallers per al departament educatiu de la Fundació “la Caixa”. Va treballar com a director d’art de la campanya «Santo Domingo Verda» per a l’ajuntament de Santo Domingo (República Dominicana) i va formar part de l’equip tutorial de la Sala d’Art Jove (2012). Els seus treballs han estat exposats en diferents museus i festivals com Oslo Screen Festival 2010, Barcelona Loop Fair 2009-2012, Festival Internacional de Poesia de Barcelona, Centre Cultural Espanyol de la República Dominicana, Escorxador Madrid, Caixaforum (Lleida, Tarragona, Barcelona). Ha participat en diverses publicacions com Zeitgeist: Variations & Repetitions (Save as… publications, 2010), Unique Window Display (Loft Publications, 2009) i Suite for Ordinary Machinery (Save as… publications, 2008). Amb aquesta última va passar a formar part dels fons de la biblioteca de la Tate Modern (Londres), el Museu d’Art Contemporani Reina Sofia i el MACBA. Conesa és guanyador de la Beca Exchange de Homesession per a una residència en l’Ecart (Quebec) en 2021.
Des de 2014 fins a la tardor de 2017 va dirigir i va coordinar la Habitació 1418, el projecte del CCCB i el MACBA per a joves de 14 a 18 anys.

TENORA forma part de la programació de MUSICA D’ACCIÓ impulsat per ARTefACTe.

 

FITO CONESA / PROYECTO TENORA