Itineraris culturals: El paseo de Robert Walser

12:0014:00 h
Lloc: Centre d'Art Maristany
Àngel Guimerà, 2
08172 Sant Cugat del Vallès
Preu: 10€
Visita guiada

ITINERARIS CULTURALS

El Centre d’Art Maristany us convida a caminar.

Diu R.L. Stevenson  que “caminar és el millor antídot modern contra la pressa: tenim tant d’afany per fer coses, per treballar, per acumular diners (…) que ens oblidem de viure”. El Centre d’Art Maristany us convida a viure una nova experiència passejant per St Cugat, guiats per la mirada d’un artista, per descobrir espais relacionats amb el món de l’art: tallers, galeries, centres expositius. Un cop al trimestre us proposarem un recorregut dissenyat expressament per a les persones que els agrada caminar i  tenen curiositat per conèixer l’activitat artística de la nostra ciutat .

Acte 1:

“El paseo de Robert Walser”, dirigit per Marc Caellas i protagonitzat per Esteban Feune de Colombi ,és una proposta escènica site specific que va canviant a les ciutats on passa: Barcelona Madrid, París, Buenos Aires, Bogotà, Caracas, Berlín i ara a St Cugat! Integra els espectadors com actors  d’un recorregut  seguint un escriptor que va fer del passeig la seva vida.

Places limitades

Robert Walser (1878 – 1956 ),  fou un escriptor suís en llengua alemanya considerat  un dels màxims exponents de la literatura del segle XX. La seva obra, sovint autobiogràfica, es centra en  la quotidianitat i en els petits detalls de la vida, en un estil molt personal, a mig camí entre un to antiquat i radicalment modern, que ha tingut ressò en molts escriptors del segle XX: Elias Canetti, Susan Sontag, John Maxwell Coetzee, Claudio Magris, W.G. Sebald, Elfriede Jelinek o Enrique Vila-Matas. Es considera que la seva obra mestra és “La passejada”, escrita el 1917.

Marc Caellas (Barcelona 1974) és escriptor, director de teatre i “activista cultural” Ha publicat els llibres de cròniques “Carcelona” (Melusina, 2011),” Caracaos” (Melusina, 2015), “Drogotá” (Planeta, 2017) i l’assaig  “Teatro del Bueno” (Teatron tinta, 2015). 

Ha dirigit les obres de teatre: ​: “Suicide notes”, un concert performatiu amb  David G. Torres (2019), “Juego de cartes”, una performance que converteix una novel·la negra en una teràpia multifamiliar (2019), “El inventor del paraíso” (2018), un biodrama site-especific creat a l’Arxiu Planas, a Palma de Mallorca; “Cielo TV”, una obra de teatre en forma de programa de tv en directe a partir de la novel·la “Cielo”, de David G. Torres; “El alma griega. Una revista de viajes en vivo” (2018), estrenada a l’auditori de Caixaforum Barcelona; “El perico tumba la paloma” (2016), una creació escènica sobre la planta de coca i els seus derivats, estrenada al Festival TNT (Terrassa Noves Tendències Escèniques); “Come en casa Borges” (2016), un conferència performativa a partir de l’ amistat entre Bioy Casares i Borges;;” Cuerpo Serrano” una intervenció artística a l’ espai Nyamnyam dins el cicle “Todo lo que me gusta es inmoral, ilegal o engorda” (2015); i “Guiris go home”, una diatriba contra la industria turística (2015).

Itineraris culturals: El paseo de Robert Walser