Donada la situació de fragilitat que pateix la programació cultural de la ciutat, recomanem revisar el web de cada espai per si hi ha canvis o anul·lacions.
Molta força!

El més simple, és el més difícil de fer

La intervenció de l’artista brasiler Laercio Redondo (Paranavaí, 1967), Lo más sencillo, es lo más difícil de hacer, explora l’Història i les seves múltiples narratives. L’objectiu és crear un diàleg amb l’espai, plantejant qüestions de memoria i esborranys en el temps, especialment en relació a la seva construcció i posterior reconstrució.

Per a Redondo, les fites arquitectònics com el Pavelló no només  tenen una història, sino que també  diuen una història. Són esencialment dispositius narratives que serveixen al seu temps (i a la ideologia dominant) destacant certs aspetes de la història al temps que miniminitza altres. Per això, l’intervenció al Pavelló és subtil: cerca produir alteracions gairebé invisibles a l’espai que magnifiquen aquests esborranys.

L’nterès per Mies van der Rohe forma part de la investigació artística a llarga durada de Redondo en relació al Modernisme Internacional i el Modernisme Brasiler, com s’ha vist en obres anteriors entre els quals es troben The Glass House (2008), Memory from Brasilia (2012), Façade (2014) i Detour (2015). L’amplia selecció de medis artístics en l seu diàleg amb la estructura física i simbòlica del Pavelló és també una picada d’ullet al trop Modernista d’entelar els límits entre pintura, escultura, diseny i arquitectura.

El més simple, és el més difícil de fer