"Every Blind Wondering Ends in a Circle" de José Dávila

19:0022:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

La Blueproject Foundation presenta “Every Blind Wondering Ends in a Circle”, la primera exposició personal de l’artista mexicà Jose Dávila a Barcelona. La mostra, que es pot veure a Il Salotto del 20 de juny al 29 d’octubre del 2017, presenta quatre escultures de la sèrie Joint Effort (Esforç Conjunt), grup d’obres en les quals l’artista reflexiona sobre l’atracció i la tensió entre els materials, emfatitzant, en aquest cas, la relació de transparència i opacitat dels mateixos.

Les escultures transmeten simultàniament els interessos de Dávila per l’arquitectura, el minimalisme i la Història de l’Art i capten un moment de suspensió i tranquil·litat ominosa. La seva aparent quietud és el resultat de la correspondència entre les forces, l’equilibri i la gravetat de la Terra.

El treball escultòric de Dávila insisteix en una oposició de materials aparentment antagònics les forces i formes s’equilibren per modelar un tot harmònic que transforma les seves creacions en una mena de efígies de les nostres dubtes i contradiccions. Unes apories formals, visuals i materials de què s’apoderen unes escultures en què conviuen la fragilitat i la resistència, la calma i la tensió, la geometria i l’atzar. Una inestable quietud la suggerent poesia de la qual transforma l’acollidor espai d’Il Salotto en un recorregut de reflexos inesperats i tangibles diàlegs, en un camp de llampades i símbols.

SOBRE L’ARTISTA

Jose Dávila (Guadalajara, 1974) viu i treballa a Guadalajara, Mèxic.

La pràctica artística de Jose Dávila se situa en els límits entre l’homenatge, la imitació i la crítica. Dávila utilitza diverses estratègies per desarticular la relació entre forma i contingut, abordar qüestionaments sobre l’ús i l’ocupació de l’espai, així com manifestar les virtuts i deficiències dels referents que cita. L’imaginari que constitueix la seva obra està basat en un profund acostament a l’Arquitectura i a la Història de l’Art d’Occident, el que li permet crear jocs tautològics que remeten al llegat de la Modernitat i les avantguardes del S.XX. Freqüentment, la naturalesa dels seus materials s’acosta tant a l’arquitectura com a elements de construcció, el que subscriu el treball de Dávila als principis propis del Minimalisme i Art Povera.


“Every Blind Wondering Ends in a Circle” de José Dávila