GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Real Beauty

13:0015:00 h
Lloc: adnplatform
Avda. Can Roquetas esquina Victor Hugo
08173 Sant Cugat del Vallès
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

ADN Platform inaugura Real Beauty, una exposició col·lectiva que mostra cóm l’art contemporani torna a explorar la idea de bellesa a partir de les obres de Kasper Bosmans, Jasmina Cibic, Lara Fluxà, Ella Littwitz i Rubén Verdú. Oriol Fontdevila, comissari del projecte, vol destacar així que la bellesa i la sensualitat tornen a ser de la incumbència de l’art.

Mentre que per l’art del segle XX la bellesa hauria estat un aspecte enganyós i al qual adreçar-s’hi amb una actitud de sospita –fins i tot un aspecte totalment desdenyable, com ho va ser pels moviments d’avantguarda i postavantguarda que varen provar d’extirpar-lo de la mateixa pràctica de l’art– la bellesa torna a estar a l’ordre del dia.

Torna a estar-hi encara que sigui amb una renovada perspectiva realista: la bellesa apareix avui com a l’aglutinant que uneix els subjectes amb els objectes, que els manté aferrats al món, així com els vincula amb les seves respectives intencionalitats i projectes. La bellesa és una agència indissociable de qualsevol agregat a l’hora de passar a l’acció.

Els cinc artistes que s’agrupen en aquesta exposició fan ús de la bellesa com un esquer per atrapar l’atenció, incidir en el curs de les coses, organitzar possibilitats relacionals alternatives i despertar possibilitats de pensament diferencial. En aquest sentit, es desmarquen de les posicions adotzenades de l’antic idealisme estètic, i del pensament estès segons el qual la bellesa real es troba a l’interior. Una renovada perspectiva sobre la bellesa sorgeix quan aquesta es reconsidera com un fenomen exclusivament relacionat amb l’exterioritat de les coses i amb la seva superfície sensible. Una qüestió que, per tant, requereix més del realisme que no pas de l’idealisme pel seu reconeixement i rastreig.

Real Beauty