Inaugurem "Ephemeral Beings" de Bigum+Björge – aquest divendres 7 de juny

Lloc: La Plataforma
C/ Pujades, 99
08005 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Aquest divendres 7 de juny inaugurem “Ephemeral Beings” de Bigum+Björge, de 18:30 a 21:30. La nova exposició de la galeria porta el duet d’artistes danesos amb seu a Berlín, format per l’artista visual Anders Bigum i la dissenyadora Gry Björge, els quals ens acompanyaran durant l’obertura de l’exposició.

En aquesta exposició, Bigum+Björge ens conviden a un viatge visual que explora la connexió profunda entre la humanitat i la natura. A través de les seves fotografies, capturen meticulosament escultures efímeres inspirades en la tradició folklòrica, on es fan servir contes i mites per il·luminar els misteris del desconegut, honrant la natura com el fonament últim de la imaginació humana.

“Criatures desconegudes, éssers efímers observant-nos des d’un passat distant o ressonant com a ressons d’un futur llunyà. Immortalitzats a través d’una sèrie de fotografies,
presenten una ullada a un món imaginari, un món profundament connectat amb la naturalesa.”
Bigum+Björge, 2024.

A través de les seves obres, el duet investiga la paradoxa d’éssers que, encara que no existeixen físicament, cobren vida a la nostra imaginació, literatura, mitologia o somnis; i en el moment en què alguna cosa existeix en la nostra imaginació, adquireix una forma de realitat.

Per crear les seves peces fan servir processos fotogràfics no tòxics i tècniques de revelatge alternatives que minimitzen l’impacte ambiental, assegurant que el seu treball artístic sigui sostenible. L’exposició no sols explora la intersecció entre la imaginació i la realitat, sinó que també emfatitza un enfocament responsable cap al medi ambient. Convida els espectadors a reflexionar sobre el poder de la narració i la importància de la conservació ambiental, a través d’imatges on la natura s’entrellaça amb contes i imaginació.

Bigum+Björge és un duet d’artistes danesos amb seu a Berlín, format per l’artista visual Anders Bigum i la dissenyadora Gry Björge. La seva col·laboració combina escultures efímeres amb tècniques fotogràfiques alternatives, creant una fusió captivadora de bellesa orgànica i art clàssic.

Bigum+Björge animen els espectadors a regenerar la profunda connexió amb la naturalesa a què tots estem inherentment disposats. El seu treball és una crida a tornar a les nostres arrels i reconèixer la influència permanent de la natura a les nostres històries i vides.

 

Vine a conèixer la nova feina de Bigum+Björge, us esperem aquest divendres 7 de juny a les 18:30h.

No perdis l’oportunitat de conèixer els artistes a la inauguració!

Inaugurem “Ephemeral Beings” de Bigum+Björge – aquest divendres 7 de juny