Falta gel. Marina Capdevila

Lloc: Lab 36 – Senda
Trafalgar, 36
08010 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

La vida i la mortalitat a través de la mirada de la vellesa

Charlotte Pyatt – Maig, 2023

“Davant l’estigma d’una vida adulta en solitari, Marina dona la benvinguda a celebrar aquesta etapa de la vellesa amb la que és la seva tradició preferida: el dinar. A la cultura mediterrània, el dinar és un temps per a la família, la connexió social i la relaxació, en escenes que podríem dir d’abandonament frívol; hi trobem les seves icòniques àvies empoderades.

Enfrontant-se als prejudicis relacionats amb el gènere i l’edat que influeixen en la percepció d’allò que considerem desitjable, les seves iaies platejades apareixen independents, amb estil i sense expectatives. Entre les típiques cadires de jardí, beuen vi i fumen cigars; mentre que algunes són seductores i distants, altres es revelen en una juganera bacanal de nuesa. Tirades en les seves nikes, es rebel·len contra la idealització superficial, reconeixem les seves peculiaritats en les nostres germanes, ties, mares i àvies. Són autèntiques heroïnes del dia a dia, són nosaltres… Si tinguéssim tanta sort.“

“Quan vaig arribar a Barcelona per primera vegada, em va sorprendre veure com estaven de sols la gent gran. En el petit poble on vaig créixer, tots eren vells, però estaven sans i enèrgics, vivint la seva millor vida”

Falta gel. Marina Capdevila