Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

"Far Away Treasure"

09:0018:00 h
Lloc: nyamnyam
Carrer Can Caló, 38
17830 Mieres
Preu: Activitat gratuïta
Presentació

Mostra anual de Can Serrat __ # 2018

Amb Marion Balac, Duncan Gibbs, Amery Kessler, Anna Wolfe-Pauly.

Comissariada per Quim Packard.

Per la seva exposició anual comissariada de 2018, Can Serrat col·labora amb Quim Packard, que va ser convidat durant 2017 a seguir projectes produïts a la residència i amb NyamNyam, que dóna la benvinguda i co-cura l’esdeveniment en el seu espai.

L’exposició, és una sessió de treball oberta que implica cuinar, menjar i parlar sobre el concepte de residències artístiques i la seva relació amb la ideologia colonial i el capitalisme global. El menjar es prepararà amb ingredients recol·lectats al bosc del Bruc a prop de la residència de Can Serrat. Durant la sessió, teixirem la història de les residències d’artistes i compartirem el passat amb l’exploració colonial i la recerca d’aliments.

Per unir les idees del taller, es presentaran les obres de Marion Balac, Amery Kessler, Duncan Gibbs i Anna Wolfe-Pauly, artistes que van estar en residència durant l’any 2017 a Can Serrat.

La història de l’exploració està molt enredada amb la història de l’explotació. L’objectiu principal darrere de moltes missions d’exploració va ser descobrir nous llocs per explotar i extreure en sec. La figura de l’explorador heroic està obsessionada pel seu passat colonial. L’artista, l’explorador i el colonialista comparteixen un fons comú. Un rerefons comú que contamina la pràctica artística amb la ideologia intrínseca del colonialisme, l’imperialisme i el capitalisme global. Com a artista, viatjar pel món per mostrar el seu treball, expandir la seva xarxa i inspirar-se en l’entorn local que porten al llarg d’aquesta ideologia. Com l’artista concep allà la seva pràctica i com està estructurat dins d’un sistema econòmic global està implícitament lligada a aquest patrimoni. A través d’aquest taller, desitgem debatre sobre aquest enllaç i parlar sobre la pràctica artística que podria haver apuntat en una direcció diferent. Repensar models més locals de l’economia i la professió artística mitjançant la comprensió del seu passat colonial serà un dels objectius d’aquesta activitat. Mentre mengem i cuinem, parlarem sobre la nostra relació amb els recursos que el sector artístic necessita per funcionar, i si és possible, comptar amb altres mitjans per interactuar. Cada vegada és més indubtable que hem de fabricar, consumir, conrear i produir localment. Debatrem com es pot traduir això a les maneres de producció, organització i economia del sector de l’art.

L’octubre del 2018, també es produirà una publicació en col·laboració amb el dissenyador Carles Murillo i l’organització sense ànim de lucre l’Automàtica.

La sessió serà dirigida i orquestrada per Quim Packard i Nyamnyam.

Programa:

  • 9h00-13h00 Passeig, recol·lecció de plantes pel Bruc i tornada a Barcelona.

Ens trobem a les 9 a l’estació de metro Maria Cristina. (Aforament limitat, si us plau reservar per e-mail)

  • 13h00 Taller, xerrada i dinar a Nyamnyam. (Aforament limitat, si us plau reservar per e-mail)

Aquest esdeveniment es portarà a terme en dues parts, pots arribar a les 9h00 per al passeig-recol·lecta de plantes o arribar directament a les 15h00 a l’Espai Nyamnyam.

Si us plau, confirma la seva presència al e-mail canserratart@gmail.com