GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Federico Solmi. Mundus Novus

12:0013:00 h
Lloc: adn galeria
Enric Granados, 49
08008 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

ADN Galeria presenta Mundus Novus, la tercera exposició individual de Federico Solmi, artista d’origen italià establert a Nova York que, prenent el dibuix com a punt de partida, crea un mitjà artístic híbrid amb què critica la societat actual. Amb aquesta finalitat, l’artista fa ús d’una varietat de mitjans que porten el dibuix a un nou estat de moviment i teatralitat, mitjançant tecnologia 3D, motors de videojocs, captura de moviments, pintures i pantalles.

Els treballs presentats en aquesta ocasió es centren en la colonització d’Amèrica. Exploradors, colonitzadors, guerrers, nadius, vilans, murris i estafadors poblen les escenes fantàstiques d’aquesta comèdia grotesca que degrada el mite de la conquesta del Nou Món. Saltant-se la cronologia històrica, els colons fan la seva aparició com a estrelles de catifa vermella i els nadius els reben entusiasmats, envoltats per masses de paparazzis, lloances i aplaudiments.

Les narracions dels llibres de text es posen a prova en el món de Federico Solmi, on les històries apreses dels herois euro-americans són exposades com a manipulacions del passat per difondre una ideologia. Els fets es desfan dins un circ irònic de colors saturats i marques comercials que es reuneixen per construir una crítica dels consumistes i nihilistes valors occidentals.