Fer créixer plantes en l'obscuritat

Lloc: Bòlit_PouRodó
Plaça Pou Rodó 7-9,
17004 Girona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

El planeta es troba immers en una pobresa energètica cíclica que s’ha cronificat. És una pobresa a nivell de gestió, explotació i comercialització de recursos (combustibles fòssils, aigua, gas, minerals…), però també a nivell personal: no tenim energia -física, mental, emocional- per fer gaire res més del que ja fem. L’excés de demanda energètica d’un sistema basat en la producció de creixement il·limitat té els dies comptats. El burn out individual i planetari és un fet.

“Fer créixer plantes en l’obscuritat” vol reflexionar sobre la nostra relació amb la tecnologia i l’energia, però allunyant-se de la perspectiva acceleracionista, solucionista o catastrofista. L’exposició es pregunta com cartografiar les infraestructures que sostenen una part de la nostra tecnologia, com passar de la seva abstracció sistèmica al seu fet material, com donar a aquestes estructures tecnològiques una causalitat en el relat de la biodiversitat.

Finalment, l’exposició es pregunta per com podem utilitzar aquesta tecnologia per crear relacions més sostenibles, més poètiques i més vitals amb el món no humà. Azahara Cerezo se serveix de les terres rares de les Illes Canàries, Joana Moll dels insectes, Núria Nia dels ratpenats, Playmodes de l’espectre sonor i lumínic (la llum i la foscor), Xiana do Teixeiro i Emilio Fonseca dels cossos salvatges, i Stéphanie Rolland de les deixalles de l’espai. L’artista Manel Quintana intervindrà lumínicament als dos espais.

Fer créixer plantes en l’obscuritat