GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Fer document

11:0014:00 h
Lloc: Centre d'Art Maristany
Àngel Guimerà, 2
08172 Sant Cugat del Vallès
Preu: Activitat gratuïta
Taller

Activitat a càrrec de l’artista Enric Farrés Duran amb la col·laboració de l’historiador Arnau González Vilalta, en el marc de l’exposició El 85% de la matèria, comissariada per Caterina Almirall.

Un pitjapapers o un contenidor de relats? Un objecte decoratiu o una evidència històrica? Un rastre d’alguna cosa que va passar fa molts anys o un indici d’allò que ha de venir? Aquesta activitat proposa investigar possibles formes de llegir un objecte i documentar-ne la història, les històries. L’Enric Farrés Duran fa temps que desenvolupa part del seu treball artístic al voltant de l’arxiu que ell mateix ha constituït Los papeles del Siglo, una col·lecció de milers de papers i documents, que remeten a històries, a objectes, a persones. En aquesta ocasió es tractarà de fer el camí a la inversa: tenim un objecte, el misteriós préssec alquímic, i anirem a buscar-ne la història, i per tant, els documents que permeten explicar-la l’expliquen. Amb aquesta activitat assajarem la construcció -i desconstrucció- d’un arxiu i les seves funcions, i les possibilitats d’imaginar i donar forma a una història. Per això comptarem amb l’ajuda d’un expert avesat a treballar amb arxius de tota mena, l’historiador Arnau González Vilalta.

L’activitat es presenta com una peça que s’incorpora a l’exposició El 85% de la matèria, que ens portarà a endinsar-nos una mica més en la proposta: ¿quin és el paper de la imaginació en el relat de la història?, ¿com podem documentar tot allò que no veiem? Per fer-ho proposem un intens exercici d’imaginació col·lectiu en el que necessitem experts, però també entusiastes, amateurs i xafarders.


Fer document