FESTIVAL LEM

21:0023:59 h
Lloc: Hangar
Emilia Coranty, 16 – Can Ricart
08018 Barcelona
Preu: De 8€ a 10€
Concert

3 concerts:

11 de octubre, 10 €/ 8 € anticipada

->NOIR NOIR 21h

Hi ha punts de trobada, en aquest món que vivim ara, per sort, amb músiques que ja van sacsejar el món (de la música) als anys setanta i vuitanta. No és una bestiesa considerar que si el “moviment” industrial lluitava a l’avantguarda d’una guerra contra l’asfíxia de certes convencions un pèl més metabòliques que aquelles contra les que lluitava el punk, aquesta victòria està assolida i, alhora, metabolitzada per la societat melòmana. Hem conquerit l’univers sonor i el soroll és un camp que triomfa també sobre d’altres desfetes del mal gust. Noir Noir n’és un exemple: projecte iniciat per David Vellvehi Galindo l’any 2010, de paisatges sonors de límits obscurs, entre els power electronics i l’industrial. Èpic, espiritual, de ressonància màgica i feréstega psiquedèlia. Acaba d’editar V.I.T.R.I.O.L. (Triangulum Ignis, 2011).

->DWELLINGS & DRUSS 22h

Dwellings and Druss són Chris Aslam i Paddy Shine, membres del col·lectiu de cosmonautes experimentals GNOD, sorgits de l’entorn del mític centre neuràlgic de creació artística que és l’Islington Mill de Salford, Manchester.Des de 2011 GNOD s’han anat convertint en el cap visible de l’escena psychedèlia/noise underground anglesa gràcies a les extraordinàries crítiques del seu primer disc In Gnod we Trust fins a convertir-se un dels 10 grups de tot el món lloats ferventment per Julian Cope en la seva última resenya Drudion de l’història a la seminal web de Head Heritage.Amb aquest nou projecte el dúo fusiona krautrock i psychedèlia amb trance i ambient què acaba cristalitzant en un minimal tech-noise nu creat amb electrònica anlògica. El seu primer disc “Gnod presents…Dwellings and Druss” descrit per Boomkat com “Ike Yard es troba amb Cluster a l’estudi de Mark Ernestus’”va ser editat al febrer 2013 al segell irlandés Trensmat. El seu proper disc “Level 3” veurà la llum aquesta tardor al mateix segell.

->DJ BLUE 23h

Són anys d’incansable investigació musical els que DJ Blue porta reunint una de les col·leccions de discs més important de la ciutat i educant el gust de dues generacions. Aquest músic i experimentador dels plats és cada cop més un mite, sobre tot des que no es prodiga tant als escenaris. El seu pas per algunes edicions del LEM en la passada dècada deuen romandre en la memòria dels qui van tenir la sort d’assistir-hi. I el tornem a tenir aquí, aquest cop per tancar una nit intensa i sense concesions. Dani Blue és un home que respira música des de molt jove i contagia la seva passió amb tant rigor com emoció. Una sessió seva és un espai anímic en el qual resulta irresistible entrar. Mestre de les textures i les densitats, és un explorador que pot divulgar com ningú els misteris que s’amaguen en la música.

FESTIVAL LEM