FOOD. La utopia de la proximitat

Lloc: Bòlit_PouRodó
Plaça Pou Rodó 7-9,
17004 Girona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

Exposició d’investigació d’un tema inèdit com és la relació de Carol Goodden (co-fundadora de FOOD juntament amb Matta Clark) i l’Empordà (Mont-ras), on va iniciar la seva passió pel menjar i la cuina. A partir de l’obra central de Gordon Matta Clark (dibuixos, cartes i fotografies inèdites, intervencions) s’ha convidat a diversos artistes a produir obra a l’entorn del menjar i l’arquitectura.

L’exposició té dues parts diferenciades tot i que íntimament vinculades entre elles: una primera part, que s’exposarà al Bòlit_LaRambla, integrada per diferents materials (gràfics, videogràfics, escultòrics…) generats per Gordon Matta-Clark i per Carol Goodden, que va ser la seva parella durant els anys de gestació i posterior creació del restaurant FOOD (1971) al Soho de Nova York, i una segona part, que s’exposarà al Bòlit_PouRodó i al Bòlit_StNicolau, que aplega treballs d’artistes contemporanis vinculats, d’alguna manera, a l’univers gastronòmic i als plantejaments més relacionals. Aquest àmbit farà especial atenció als autors que van formar part de la vida artística d’avantguarda de Nova York i París els anys 70, i a una selecció d’artistes contemporanis en actiu de la demarcació de Girona.

El subtítol de la mostra («La utopia de la proximitat») està extret del llibre «Esthétique relationnelle» publicat per Nicolas Bourriaud el 1998: «A la inversa del què pensava Debord, que només veia en el món de l’art una reserva d’exemples del què calia realitzar concretament en la vida quotidiana, la realització artística apareix avui com un terreny ric en experimentacions socials, com un espai parcialment preservat de la uniformitat dels comportaments. Les obres d’art de les que parlarem aquí dibuixen, cada una, una utopia de la proximitat».

Comissariat: Harold Berg, Eudald Camps i Carme Sais

Amb obres de Carol Gooden, Gordon Matta-Clark, Tina Girouard, Pere Noguera, Fina Miralles, Benet Rossell, Jaume Xifra, Miralda, Mar Serinyà, Àngels Ribé i Francesc Torres. Amb la participació dels col·lectius artístics Ocells al Cap i nyam-nyam.

FOOD. La utopia de la proximitat