GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Fora de casa. Cinema amateur a Catalunya 1924-1940...

Lloc: Filmoteca de Catalunya
Plaça de Salvador Seguí, 1 – 9
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

L’exposició ens convida a descobrir el naixement, el desenvolupament ràpid i la interrupció sobtada del primer cinema amateur a Catalunya. Una història d’un grup d’entusiastes que van entendre les possibilitats de la nova tecnologia subestàndard com una extensió directa de l’experiència d’un individu o un col·lectiu no condicionat per un objectiu comercial, sinó per l’impuls de sortir de casa amb una petita càmera per capturar i compartir la passió pel cinema amb llibertat creativa absoluta.

Concebudes per filmar els éssers estimats a casa, les càmeres de 9,5 i 16 mm aviat esdevenen una eina d’observació i reflexió d’un present vertiginós. Sovint, la tècnica no és depurada, però els amateurs contribueixen sens dubte a les primeres paraules del cinema documental, experimental, educatiu o científic a Catalunya.

Es tracta de la veritable primera escola de cinema i d’un arxiu visual i documental únic sobre els anys vint i trenta que sortirà de casa per primera vegada.

Una producció de la Filmoteca de Catalunya, en el marc del Centenari del cinema amateur a Catalunya.

Crèdit fotografia: Foto del rodatge al terrat d’un film amateur no identificat/conservat. Autora: Pilar de Quadras. ArxiuFamíliaQuadras  

Fora de casa. Cinema amateur a Catalunya 1924-1940…