Fora per fer escola. Trobades de professorat

Inscripcions Obertes!

Segueixen les Trobades de Professorat del programa Fora per fer Escola de Manifesta 15. 

La segona trobada, “Innovació, renovació i transformació” és Santa Coloma de Gramenet i se centra sobre la pedagogia com una tasca en constant canvi. 

Divendres 19 d’abril de 18 a 20h conversaran a Cal Sisteré Carmen Agulló, professora titular de Teoria i Història de l’Educació a la Universitat de València especialitzada en els moviments republicans de renovació pedagògica, Fanny Figueras, docent d’educació artística i coordinadora pedagògica a l’Institut Angeleta Ferrer, i Sara Torres Vega, artista i docent especialitzada en la documentació i arxiu de pràctiques de mediació. Aquesta xerrada és d’accés lliure.   

Dissabte 20 d’abril de 10 a 14h, la trobada seguirà en una sessió de treball conjunta guiada per Alba Oller a Cal Sisteré, on es reflexionarà des d’exercicis i dinàmiques pràctiques la situació actual de les docents a partir de la conversa del dia anterior. Per a aquesta sessió, es demana emplenar aquest formulari d’inscripció 

El programa de Trobades de Professorat té com a objectiu facilitar un procés de reflexió i creació col·lectiva sobre la pràctica docent avui en dia inspirat en la recerca ‘Fora per fer Escola’ realitzada pel Departament d’Educació de Manifesta 15.   

‘Fora per fer Escola’ s’enfoca en les iniciatives educatives progressistes que van succeir a Catalunya abans i després de la dictadura franquista, com ara l’Escola del Mar/Escola de Bosc, Vil·la Joana, el col·lectiu de mestres Batec i el moviment popular d’Escoles en Lluita.  

La finalitat de les trobades és recontextualitzar les situacions i metodologies pedagògiques passades a partir de l’experiència i el coneixement situat dels i de les docents participants per tal de desenvolupar un conjunt d’eines pedagògiques aplicables al context educatiu actual del nostre territori.  

Aquestes trobades comptaran amb la participació d’artistes i investigadores, a la vegada que se centraran en tres eixos temàtics: l’educació com a acte polític, les renovacions pedagògiques i la relació amb l’entorn i la diversitat. 

Segon mòdul: Innovació, renovació i transformació. La pedagogia com una tasca en constant canvi.

19 d’Abril de 18h a 20h i 20 d’abril de 10h a 14h.

Santa Coloma de Gramenet.

Fora per fer escola. Trobades de professorat