Fora per fer escola. Trobades de professorat

Comencen les Trobades de Professorat del programa Fora per fer Escola de Manifesta 15. 

La primera trobada, “L’educació és política” és al Prat i se centra sobre les xarxes de suport mutu en les comunitats educatives.  

Divendres 5 d’abril de 18 a 20h conversaran a la Torre Balcells Marta Venceslao, antropòloga especialitzada en les institucions educatives i processos d’exclusió, Alba Oller, artista membre del col·lectiu Massa Salvatge especialitzada en pedagogies artístiques antiadultistes, i Anna Díaz, gestora de projectes d’innovació educativa al Consorci d’Educació de Barcelona i docent. Aquesta xerrada és d’accés lliure.  

Dissabte 6 d’abril de 10 a 14h, la trobada seguirà en una sessió de treball conjunta guiada per Alba Oller a la Torre Muntadas, on es reflexionarà des d’exercicis i dinàmiques pràctiques la situació actual de les docents a partir de la conversa del dia anterior. Per a aquesta sessió, es demana emplenar aquest formulari d’inscripció. 

El programa de Trobades de Professorat té com a objectiu facilitar un procés de reflexió i creació col·lectiva sobre la pràctica docent avui en dia inspirat en la recerca ‘Fora per fer Escola’ realitzada pel Departament d’Educació de Manifesta 15.  

‘Fora per fer Escola’ s’enfoca en les iniciatives educatives progressistes que van succeir a Catalunya abans i després de la dictadura franquista, com ara l’Escola del Mar/Escola de Bosc, Vil·la Joana, el col·lectiu de mestres Batec i el moviment popular d’Escoles en Lluita. 

La finalitat de les trobades és recontextualitzar les situacions i metodologies pedagògiques passades a partir de l’experiència i el coneixement situat dels i de les docents participants per tal de desenvolupar un conjunt d’eines pedagògiques aplicables al context educatiu actual del nostre territori. 

Aquestes trobades comptaran amb la participació d’artistes i investigadores, a la vegada que se centraran en tres eixos temàtics: l’educació com a acte polític, les renovacions pedagògiques i la relació amb l’entorn i la diversitat. 

Primer mòdul: L’Educació és política. Sobre xarxes de suport mutu en les comunitats educatives.

5 d’Abril de 18h a 20h i 6 d’abril de 10h a 14h.

El Prat de Llobregat.

Fora per fer escola. Trobades de professorat