GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Forensic Architecture_ Cap a una estètica investigativa

11:0018:30 h
Lloc: MACBA
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: 10€
Exposició

Recentment, un petit grup d’investigadors anomenat Forensic Architecture va començar a emprar nous mètodes en una sèrie de treballs d’investigació sobre les vulneracions dels drets humans. A més d’aportar proves evidents per als tribunals internacionals col·laborant amb nombrosos grups activistes, oenagés, Amnistia Internacional i les Nacions Unides, Forensic Architecture no sols ha cridat l’atenció amb noves dades sobre les violacions dels drets humans i els crims d’Estat arreu del món, sinó que també ha donat lloc a una nova modalitat de pràctica investigativa que porta el seu nom, «arquitectura forense». El grup utilitza l’arquitectura com a eina metodològica per investigar conflictes armats i la destrucció mediambiental, i per complementar i confrontar amb altres múltiples fonts probatòries com són els mitjans digitals i xarxes socials, els sensors remots, les investigacions materials i els testimonis presencials. Aquesta exposició presenta aquesta pràctica i en subratlla els orígens, la història, els supòsits, el potencial i també les dificultats i limitacions. Amb aquestes investigacions i els textos crítics que les acompanyen, Forensic Architecture examina com es produeix –tecnològicament, arquitectònicament i estèticament– la veritat pública, com es pot utilitzar per confrontar la propaganda i els secrets d’Estat, i com es poden denunciar les noves formes de violència d’Estat.

Una exposició de: Forensic Architecture
Director: Eyal Weizman
Comissària: Rosario Güiraldes
Conceptualització de l’exposició: Eyal Weizman, Rosario Güiraldes, Anselm Franke, Christina Varvia
Equip Forensic Architecture per a l’exposició: Rosario Guiraldes (coordinator), Christina Varvia, Samaneh Moafi, Ariel Caine, Hana Rizvanolli
Disseny gràfic: Other Means

Exposició coproduïda pel Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) amb el MUAC, Museo Universitario Arte Contemporáneo, Ciutat de Mèxic.

Forensic Architecture_ Cap a una estètica investigativa