Geopoètiques: Imaginaris per a un planeta en crisi

Lloc: MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Altres

A través de la poesia, la música i la performance, Geopoètiques aplega les veus d’artistes i escriptores que empren la primera persona en clau íntima i vivencial per situar-nos en un escenari marcat per les transformacions irreversibles del planeta Terra.

Què poden tenir en comú l’albirament d’una balena grisa del Pacífic a la costa de Santa Ponsa (Mallorca), la misteriosa notícia sobre 3.500 exemplars de lleons marins infectats de grip aviar al Perú i l’atropellament de dotzenes d’òlibes en una autopista interestatal a Idaho? El canvi climàtic imposa una escala global a l’imaginari col·lectiu, i lliga la nostra existència al destí del planeta a través d’una xarxa d’interdependències complexa.

Geopoètiques proposa un diàleg amb l’exposició de Nancy Holt, artista conceptual i pionera del land art, l’obra de la qual coincideix amb la publicació, el 1968, de la primera fotografia de la Terra vista des de l’espai. Una imatge que canviaria per sempre la nostra visió del món, en copsar la idea d’un planeta fràgil i amb recursos limitats. Si al seu dia Holt fou pionera en assenyalar aquells dispositius que emmarquen la nostra percepció, la pregunta és quines artistes i escriptores del present ens ensenyen, amb la seva obra, a mirar el món des d’una posició més responsable, acurada i situada.

El programa consisteix en sessions de poesia, música i performance amb Ingela Ihrman, Daisy Lafarge, Imani Mason Jordan, Luz Pichel, Himali Singh Soin i Ona Bros. El cicle inclou una projecció de curtmetratges de la col·lecció KADIST que rastreja l’emergència de noves mitologies al voltant de la Terra.

Comissariat per Sabel Gavaldon, responsable de programes del MACBA, Alicia Escobio, coordinadora de programes del museu.

Geopoètiques: Imaginaris per a un planeta en crisi