Degut a la situació actual la programació a GRAF s'ha vist afectada. A la fase 1 de la desescalada alguns dels espais ja es poden visitar amb cita prèvia! Consulteu els seus web i xarxes socials per més informació.

Gran Angular

Lloc: Fabra i Coats - Fàbrica de Creació
Sant Adrià, 20
08030 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

L’exposició Gran Angular, que s’inaugura el proper 29 de maig a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació de Barcelona, reuneix, d’una banda, els projectes finalistes de la present edició del Premi Miquel Casablancas, un certamen de referència a l’estat espanyol que posa de relleu les manifestacions més significatives de l’art contemporani emergent; i de l’altra, els tres projectes desenvolupats pels artistes que varen participar al programa de Residències de Sant Andreu Contemporani i Fabra i Coats Fàbrica de Creació.

Un gran angular és un tipus de lent que s’utilitza per poder enregistrar grans espais, amb profunditat, amb la finalitat de permetre que els objectes propers i llunyans quedin simultàniament en focus. I aquesta funció precisament és la que té Sant Andreu Contemporani a través del Concurs d’Arts Visuals Premi Miquel Casablancas i el programa de Residències Artístiques, en enunciar un conjunt de pràctiques significatives de les arts visuals contemporànies, seleccionades entre més de 350 propostes. Sant Andreu Contemporani serveix així com a amplificador, en posar èmfasi en una sèrie de treballs i de maneres de pensar i entendre el fet artístic que poden ser rellevants en la nostra contemporaneïtat, i que abasten una bona porció del que s’està fent avui en la nostra escena artística. Són treballs de diferents disciplines, indicatius del moment en què tenen lloc, i que dialoguen amb el present de manera crítica.

PREMI MIQUEL CASABLANCAS

El Premi Miquel Casablancas és un concurs d’arts visuals que té quatre modalitats: OBRA (premi adquisició de 2.000€), PROJECTE (premi de 3.500 €), PUBLICACIÓ (premi de 2.500 €) i COMUNICACIÓ GRÀFICA (premi de 4.000 €).

En aquesta edició, el Premi Miquel Casablancas ha rebut al voltant d’unes 330 sol·licituds, que han estat revisades per un jurat format per Vicent Fibla (director Lo Pati), Miguel Amado (crític i comissari independent) i Núria Güell (artista), tots ells amb vot, així com per membres del Districte de Sant Andreu i de l’equip de Sant Andreu Contemporani, tots ells amb veu però sense vot.Els finalistes d’aquesta edició són:

Obra: Ignacio García / Levi Orta / Marla Jacarilla / Lola Lasurt / Ely Daou / Miguel Ángel Rego / Édouard Decam / Alán Carrasco / Lúa Coderch / Claudia Pagès / Sergio Luna y Yasmina Morán

Projecte: Quim Packard / Lola Lasurt / Miriam Fernández / Édouard Decam / María García

Publicació: Enric Farrés / Joan Bennassar / Carlos Valverde

Comunicació gràfica: 3 10 Studio (Siddharth Gautam Singh y Roger Ruppmann) / Maite Zabaleta / Víctor Arráez

L’exposició Gran Angular reuneix tots els treballs finalistes en la modalitat d’OBRA, així com els dossiers dels projectes finalistes de la resta de modalitats. Els guanyadors es comunicaran durant la cerimònia d’entrega de premis, que tindrà lloc el divendres 29 de maig.

PROGRAMA DE RESIDÈNCIES SANT ANDREU CONTEMPORANI – FABRA I COATS

Des de l’any 2011 i en col·laboració amb l’ICUB, Sant Andreu Contemporani ofereix un programa de residències per a artistes visuals. Mitjançant una convocatòria oberta, en cada edició es seleccionen els tres artistes o col·lectius artístics que participaran al programa. Cada un d’ells disposa d’un espai de treball a la Fàbrica de creació Fabra i Coats, així com d’una borsa de producció de 1.200 € per a desenvolupar un projecte artístic. A Present indicatiu es presenten els treballs dels artistes que varen participar al programa de residències l’any 2014: Daniel Moreno Roldán, Ariadna Parreu y Ro Caminal.

Els projectes que presenten són:

Concert de cloenda
Daniel Moreno Roldán

Fa prop d’un any que, al Project Arts Centre de Dublin, vaig veure un cartell que anunciava la fi d’un esdeveniment. Una mena de concert de cloenda, crec recordar. No obstant, aquest ja feia anys que havia succeït. Potser l’anunci ja no feia referència a aquest succés passat sinó a un de futur; a la fi d’un procés que encara no havia ni començat a ocórrer. Temps després vaig descobrir que es tractava de la peça The End de Christodoulos Panayiotou. Avui, Concert de cloenda és l’escenari on The End ha tingut o ha de tenir lloc.

síder-. Exercicis sobre taula
Ariadna Parreu

Tercera posada en escena del projecte síder- on l’artista treballa sobre el ferro a la recerca del seu canvi d’estat, com una mena de plec o torsió. El projecte parteix dels primers estris de ferro utilitzats en diferents cultures del món molt abans de l’edat de ferro, i de la seva procedència meteorítica. A partir d’aquest origen es teixeix una altra història del ferro, dels seus usos, de les seves aplicacions i conseqüències.

Global Happiness (Work in progress)
Ro Caminal

Recerca audiovisual sobre el cercle tancat que exerceix el neoliberalisme en relació a les emocions negatives del subjecte contemporani, afavorint la seva aparició, la seva descontextualització social, la seva patologització, l’establiment de la relació pacient-consumidor/solució-mercaderia i el seu ús com a mitjà de control sociopolític.