GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Grass

19:0020:30 h
Lloc: CaixaForum Barcelona
Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona
Preu: 6€
Screening

MARGUERITE HARRISON, MERIAN C. COOPER I ERNEST SCHOEDSACK, 1925, EUA. VOSE

José Luis Guerin ens presenta la idea de LA TERRA PROMESA, en la seva selecció del cicle “El paisatge fílmic”, a través de la pel·lícula Grass: A Nation’s Battle for Life (1925), que, com a ocasió especial, comptarà amb la presència de la compositora i cineasta Anahit Simonian, que musicarà en directe, al piano, el film.

El 1925, quan les dones estaven excloses de les associacions professionals, Marguerite Harrison va fundar la Society of Woman Geographers. Va ser traductora, escriptora, corresponsal de The Baltimore Sun i espia per als Estats Units en diversos països d’Europa, el Japó i la Unió Soviètica, on va estar arrestada al llarg de deu mesos. En aquesta presó va conèixer el pilot d’avió Merian C. Cooper. Entre tots dos es va gestar la idea d’aquesta pel·lícula. Harrison va costejar majoritàriament el rodatge, però necessitaven algú amb coneixements tècnics, i Cooper va recordar haver-se creuat amb un altre pilot d’esquadró a Viena durant els seus periples a la Primera Guerra Mundial: Ernest Schoedsack. Tots tres es van aventurar a una experiència cinematogràfica que els va portar rere la pista d’un poble oblidat per les geografies més adverses de Pèrsia.

Grass és, més enllà del clixé de l’exotisme propi de l’imaginari colonial, una pel·lícula d’aventures noble en la seva accepció més pura i també el millor exponent del cinema expedicionari que es va popularitzar als anys vint: el primer gènere a consolidar una narrativa derivada del paisatge mateix.

Títol original: Grass: A Nation’s Battle for Life
Gènere: documental, aventures
Idioma original: anglès
Durada: 71 min

Aquesta projecció anirà acompanyada d’un vídeo introductori del director de cinema i guionista José Luis Guerin, en el qual ens explicarà el perquè de la seva selecció i la relació que s’estableix entre el cinema i el paisatge en aquest film i temàtica.

Activitat relacionada amb l’exposició “Horitzó i límit. Visions del paisatge”.

Grass