Hitomi - Victoria Loudina

Lloc: Lab 36 – Senda
Trafalgar, 36
08010 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Exposició

HITOMI (en japonès – pupil·la) és una instal·lació artística, la qual consisteix en una representació d’un cinema d’època, teatral però deteriorat a conseqüència del pas del temps i l’abandonament.

En aquest espai es projecta un híbrid entre el videoart i el curtmetratge que forma part de Hitomi. El conjunt simbolitza la idea d’experimentar l’estança en una sala mig en funcionament mig en ruïnes per transmetre una sensació fantasmagòrica a les persones que el visitin. És a dir, ja no existeix el cinema, però un cop dins el lloc comença a funcionar de nou i quan les persones marxin, el cinema tornarà a ser una ruïna abandonada.

SINOPSI

La Hitomi s’ha escapat de casa per refugiar-se en l’últim cinema existent però abandonat de la ciutat, ja que la seva mare està a punt de perdre la vista i desitja que la seva filla vagi a un cinema abans que l’última sala s’extingeixi, mentre que el seu pare l’està buscant desesperat pels carrers de Barcelona.

Dins del cinema, la Hitomi durà a terme una introspecció personal a través de la pantalla, fent un recorregut pels seus records més íntims, els quals es representaran en forma de somnis. Aquestes imatges que provenen del subconscient de la protagonista, hi seran projectades gràcies a un home estrany, el qual forma part del cinema i amb les seves últimes forces, el farà funcionar, possiblement, per últim cop.

Hitomi – Victoria Loudina