How to access your desired reality (a tutorial). Gala Hernández

ONLINE
19:0020:30 h
Lloc:
Plaça de l'Església, 8 - 17460 Celrà (Girona)
Preu: Activitat gratuïta
Performance

Reality shifting” és una pràctica que es va posar de moda entre adolescents i joves de l’univers #shiftock a TikTok a l’inici de la pandèmia de COVID-19. Consisteix a arribar a un estat de consciència alterat a través de diferents exercicis -meditació, autohipnosi, redacció d’un guió o script, repetició d’”afirmacions”, música- que et permet escapar de la teva realitat actual (CR, Current Reality) per accedir o “shiftejar” a la teva realitat desitjada (DR, Desired Reality). La realitat desitjada sol ser el món d’una ficció preexistent com Harry Potter, sèries d’anime o Narnia, en la qual la persona desitja viure.

Adoptant la forma d’un guió per fer “shifting” interromput d’afirmacions, la performance exposarà els diferents mètodes a la nostra disposició per construir la nostra realitat desitjada al capitalisme digital. Què és una realitat desitjada o desitjable, hiperadaptada al subjecte que l’habita? Dins de quines ficcions vivim? Què ens diu el “reality shifting” d’una societat cada vegada més aterrida pel risc, el conflicte i el dissens i immersa en una fantasia de seguretat i d’omnipotència individual sense límits?

Aquesta acció s’emmarca dins la segona edició del cicle d’intervencions en línia “Plecs”, del qual participen també les artistes Jara Rocha en col·laboració amb Higo Mental, Ontologías Feministas i Natalia Carminati.

How to access your desired reality (a tutorial). Gala Hernández