Segons l'últim decret que es va aprovar el passat dia 29 Oct., la activitat cultural estarà anul·lada o molt reduïda els pròxims 15 dies. Això implica que els esdeveniments publicats es poden veure afectats. Recomanem revisar el web de cada espai. Molta força!

Ignacio Uriarte al Big Draw

11:0019:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

En ocasió del festival de dibuix Big Draw organitzat pel Museu Picasso, l’artista Ignacio Uriarte realitzarà un taller de dibuix espacial a la Sala Project.

El taller tindrà lloc diumenge 22 d’octubre de 11h a 19h i estarà obert a nens i adults.

La Blueproject Foundation participa un any més al Big Draw, la festa del dibuix organitzada pel museu Picasso, amb un taller de dibuix espacial a càrrec d’Ignacio Uriarte.

(Im)productivitat gestual i col·lectiva en dibuix i escultura és un taller de dibuix i intervenció escultòrica pensat especialment per a la Sala Project i obert a persones de totes les edats. El taller busca generar un espai de creació col·lectiva, en el qual tots els participants contribueixin a la producció d’intervencions artístiques comunitàries. El laboratori s’articula en dues activitats diferents: El camí del paper, una instal·lació espacial participativa, i Amor i odi, una activitat de dibuix emocional monocromàtic col·lectiu.

Les dues activitats utilitzaran recursos mínims i materials quotidians i jugaran amb aquests límits formals per convertir un possible obstacle en un renovat impuls creatiu. Mitjans humils i petits gestos, repetits moltes vegades per moltes mans, adquireixen una força i un significat inèdits.

El treball d’Ignacio Uriarte (Krefeld, Germany, 1972) se situa en la tradició de l’art conceptual i de l’estètica minimalista i sorgeix d’una sòlida base teòrica i de rigorosos límits autoimposats. Uriarte utilitza únicament materials d’oficina, com paper A4, bolígrafs o llapis i els transforma en interesants obres abstractes a través de gestos repetitius al límit entre la banalitat de la rutina i el ritme d’un ritual. La seva obra és rigorosa, meticulosa, gairebé obsessiva, i denota la voluntat d’indagar a fons la banalitat de la quotidianitat per transcendir-la.


Ignacio Uriarte al Big Draw