Ignacio Uriarte al Big Draw

11:0019:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Taller

En ocasió del festival de dibuix Big Draw organitzat pel Museu Picasso, l’artista Ignacio Uriarte realitzarà un taller de dibuix espacial a la Sala Project.

El taller tindrà lloc diumenge 22 d’octubre de 11h a 19h i estarà obert a nens i adults.

La Blueproject Foundation participa un any més al Big Draw, la festa del dibuix organitzada pel museu Picasso, amb un taller de dibuix espacial a càrrec d’Ignacio Uriarte.

(Im)productivitat gestual i col·lectiva en dibuix i escultura és un taller de dibuix i intervenció escultòrica pensat especialment per a la Sala Project i obert a persones de totes les edats. El taller busca generar un espai de creació col·lectiva, en el qual tots els participants contribueixin a la producció d’intervencions artístiques comunitàries. El laboratori s’articula en dues activitats diferents: El camí del paper, una instal·lació espacial participativa, i Amor i odi, una activitat de dibuix emocional monocromàtic col·lectiu.

Les dues activitats utilitzaran recursos mínims i materials quotidians i jugaran amb aquests límits formals per convertir un possible obstacle en un renovat impuls creatiu. Mitjans humils i petits gestos, repetits moltes vegades per moltes mans, adquireixen una força i un significat inèdits.

El treball d’Ignacio Uriarte (Krefeld, Germany, 1972) se situa en la tradició de l’art conceptual i de l’estètica minimalista i sorgeix d’una sòlida base teòrica i de rigorosos límits autoimposats. Uriarte utilitza únicament materials d’oficina, com paper A4, bolígrafs o llapis i els transforma en interesants obres abstractes a través de gestos repetitius al límit entre la banalitat de la rutina i el ritme d’un ritual. La seva obra és rigorosa, meticulosa, gairebé obsessiva, i denota la voluntat d’indagar a fons la banalitat de la quotidianitat per transcendir-la.


Ignacio Uriarte al Big Draw