GRAF, la plataforma que reuneix les entitats d'art contemporani per a fer comunitat.

Subscriu-te per a rebre la Newsletter GRAF,"aquí"

Inauguració Caminar amb el riu

19:0021:00 h
Lloc: Fundació Suñol
Calle Mejía Lequerica 14
08028 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Inauguració

Eva Lootz ens presenta a Caminar amb el riu les seves darreres creacions influènciades per la seva estada al Japó l’any 2019. Els dibuixos son plens de figures semiautomatitzades que mostren la seva quotidianitat i l’entorn que l’envolta.

Amb motiu de la inauguració de l’exposició Caminar amb el riu de l’artista Eva Lootz, es realitzarà una performance de dansa a càrrec de la ballarina Alicia Narejos.

Eva Lootz va néixer el 1940 a Viena, on es va formar en belles arts, musicologia, cinema i filosofia. L’any 1967 es va instal·lar a Madrid, esdevenint un dels noms destacats de l’escultura espanyola de la segona meitat del segle XX i principis del XXI. La seva obra, que inclou instal·lacions i escultura, a més de fotografia i vídeo, discorre al voltant de dos pols: la matèria i el llenguatge. Tot i que va començar a treballar amb materials com cotó, terra o llavors, amb el temps va incorporar una reflexió sobre els llocs d’extracció i el tractament de minerals i matèries primeres, les rutes d’intercanvi i els efectes socials i culturals que provoquen, així com la petjada que deixen al paisatge i la llengua. Matèria, ecologia, territori i gènere són alguns dels conceptes que n’han anat centrant la seva producció. L’any 1994 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Belles Arts. Eva Lootz és una de les artistes destacades de la Col·lecció Suñol Soler, que conserva dues obres seves dels anys 80.

Inauguració Caminar amb el riu