GRAF t’apropa la programació de creació contemporània a Catalunya. L'agenda que suma totes les agendes.

Inauguració Cicle "Hacer Historia(s) vol. II" amb Isabel Naverán y Vicent Dunoyer

18:0023:00 h
Lloc: Blueproject Foundation
Princesa, 57
08003 Barcelona
Preu: Activitat gratuïta
Performance

L’esdeveniment començarà a les 18h amb la conferència “Envoltura, historia y síncope”, a càrrec d’Isabel de Naverán, i prosseguirà amb una doble sessió de la performance “DVD DVD” de Vincent Dunoyer, a les 21h i 22.15h.

“Envoltura, historia y síncope” és una conferència a càrrec de l’editora i curadora Isabel de Naverán, directora de dansa del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia. La conferència està formada de dues parts: en la primera, Isabel de Naverán ens mostrarà el recorregut d’una sèrie de treballs que ha estudiat, l’han acompanyat i als quals ha volgut donar resposta. A la segona se centrarà sobre la seva investigació actual, un recorregut delirant realitzat a cegues i guiada pel tacte de les imatges.

A les 21h ia les 22.15h el coreògraf i ballarí Vincent Dunoyer presentarà la seva performance “DVD DVD”, que explica la història d’un ballarí (Dunoyer Vincent Danseur) en forma de muntatge-edició de records, personals i professionals, que apareix com una sinopsi de ficció. La paraula francesa “geste” (gest) es pot fer servir tant en masculí com en femení. D’aquesta manera, “le geste” significa moviment, cos en acció. Mentrestant, en femení, “la geste” es diu de manera tradicional als poemes èpics de caràcter oral. Modesta i amorosament, “DVD DVD” pretén unir els dos gèneres i confondre’ls entre ells.

Les sessions de “DVD DVD” tenen places limitades. Cal reservar plaça escrivint a: info@lapoderosa.es

Programa:

Per a més informació sobre altres activitats de “Fer Històrie(s) vol. II Cicle de dansa contemporània i performance”, es pot consultar el lloc web de La Poderosa.

Amb aquest cicle es pretén construir un ecosistema metodològic a partir del qual es creiï una comunicació i una proximitat mitjançant trobades cos a cos,  tant entre artistes, com entre artistes i públic. Dins d’aquest context, entenent el cos com un arxiu viu d’experiència, contemplem la transmissio de pensament, experiència i obra com un exercici de memòria compartida per artistes i públic. Així les pràctiques escèniques actuals demostren que el diàleg amb el passat pot replantejar el seu propi present per projectar, alhora, un futur possible. D’aquesta manera, el cos es resitúa com un signe social, cultural i artístic rellevant pel que fa el rumb de la seva pròpia història.

Les propostes que es realitzen al nostre centre es divideixen en la conferència “Envoltura, historia y síncope” d’Isabel de Naverán (18h), en la qual ens mostrarà el recorregut d’una sèrie de treballs que ha estudiat  per després centrar-se en la seva recerca actual, un recorregut a cegues guiat pel tacte de les imatges.

Per altra banda, es presentarà l’últim treball de Vincent Dunoyer titulat “DVD, DVD”,  qui interessat en els pocessos de transmissió i el cos-arxiu, ens explicarà els seus records personals i profesionals com a ballarí. Aquest últim es dividirà en dues sessions, la primera a les 21h i la segona a les 22:15h el mateix Divendres 3 de Novembre.

LA PODEROSA, en col·laboració amb el Mercat de les Flors, Blue Project Foundation, Antic Teatre, Sala Hiroshima i Bajo Fondo.

 


Inauguració Cicle “Hacer Historia(s) vol. II” amb Isabel Naverán y Vicent Dunoyer